SCSI Hardrive issues - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-17-2009, 09:43 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2009
Posts: 11
Question SCSI Hardrive issues

I recently bought a OEM HITACHI Ultrastar 15K300.

Problem is my XP 64bit wont recognize it.

I have a 1tb hardrive already installed but i wanted this fast one for gaming and such.

Ive tried booting up windows from the boot disk and hitting F6 to install the scsi drivers but all it can do is cd drives and things like that.

Ive visited hitachi's site and look for drivers and set up utilities but all i found was them saying that all OSs have the driver pre-installed.

So in short with this SCSI drive how would i get windows to recognize it?

Thanks for input!
__________________

Lechung is offline  
Old 05-17-2009, 09:54 PM   #2 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default Re: SCSI Hardrive issues

Does your SCSI Controller recognise that the drive is there?
__________________

__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 05-17-2009, 09:57 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2009
Posts: 11
Default Re: SCSI Hardrive issues

Nope! its all plugged in and ready to roll! Ive checked disk management as well!

Im sure there is something im missing.....
Lechung is offline  
Old 05-18-2009, 02:18 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: SCSI Hardrive issues

so you have the xp install drivers but no floppy drive to install it?

If this is the problem slipstream a disk using nlite with the scsi drivers on it.

You need the drivers for the scsi controller card not for the specific hard drive.

what controller card are you using?
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 05-18-2009, 01:16 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2009
Posts: 11
Default Re: SCSI Hardrive issues

Correct! I have no floopy drive whatsoever. So when i Use the windows cd and it tells me to press F6 i have no way to give it the driver with the options it give me.

In regards to scsi drivers....im not so sure how to check that. I went to computer management and then to device manager and then to the SCSI and RAID controller and there is no yellow question mark there.

Ive looked just about everywhere for a scsi controller setup utility. Ive been all over hitachi's site to but no no avail!

Im starting to think this is simply a driver based issue but im stuck trying to fing out how to get them installed. Thanks for all the help so far!
Lechung is offline  
Old 05-18-2009, 01:27 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: SCSI Hardrive issues

what motherboard do you have?


Edit: it appears to be a sas hard drive.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 05-18-2009, 01:36 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2009
Posts: 11
Default Re: SCSI Hardrive issues

My motherboard is ASUS M4A79T Deluxe AM3 DDR3 AMD 790FX ATX AMD.

The drive itself is something i have never seen before. Its a Serial Attached SCSI (sas).
I had to buy a special cable just to hook it up.

The drive doesnt have a sata connection but to connect to my motherboard that end of the cable is sata. Weird huh?
Lechung is offline  
Old 05-18-2009, 01:52 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: SCSI Hardrive issues

I am looking at your manual and I only see 5 sata connectors and no sas conectors?

I got the manual here ASUSTeK Computer Inc.-Support-

Am I looking at the wrong board/
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 05-18-2009, 01:59 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2009
Posts: 11
Default Re: SCSI Hardrive issues

This is my motherboard and also you are correct again on not having any sas connectors!lol

I had to buy a Sas to Sata cable. That took me a long time to find right there.

This hardrive has been a huge pain ever since i bought it. At first i didnt have the right cable and now that i do windows wont reconize it!

Would the sas to sata cable be causing the problem??
Lechung is offline  
Old 05-18-2009, 02:06 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: SCSI Hardrive issues

try the sata controller drivers for xp in "others" and slip stream it using nlite.
Description Mark AHCI/RAID Driver Disk for Windows XP/Vista and Windows 64bit XP/Vista.
File Size 1.41 (MBytes)

It may work it is your only option.
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SCSI DRIVES!! Data sever, SCSI Card cwiz Buy/Sell/Trade and Hot Deals 10 02-12-2009 02:37 PM
Issues issues issues. Vista-64bit. 9600GT's in SLI. 4GB Vista problems. Oy Vey. TheOtis Hardware Repairs and Troubleshooting 2 03-24-2008 12:59 PM
Memory issues Eternal46845 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 02-12-2008 08:37 AM
Gigafast Router - Connectivity Issues When Running Torrents - Advanced Problem throthedice Computer Networking and Internet Hardware 1 09-27-2007 10:12 PM
SCSI to USB adapter cable advice needed..... jarosteve Hardware Repairs and Troubleshooting 0 07-24-2007 05:29 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.