screwed up flashing graphx bios!!!!help!!!!:*( - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-17-2005, 07:24 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13
Send a message via AIM to oinkypig Send a message via Yahoo to oinkypig
Default screwed up flashing graphx bios!!!!help!!!!:*(

hey i wanted to flash my bios from a 9800 pro 128mb to a 9800 xt 128mb. my pro is a core of 350 and i flashed it with the xt's core fo 360 so now i screwed up. all i have is a black screen on my computer and i didnt even back up the original bios. i dont have a pci vga card either.i do have other computers so if theres a file i can burn to a cd and if there is a way to boot the original bios up. i already burned the original bios from this sites bios directory to a cd, the .iso file and i put it into the computer but nothing happens. plese help me if u can give me a thorough explanation on what to do i would be eternally grateful. thank you!
__________________

oinkypig is offline  
Old 12-17-2005, 08:11 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

... you have to have an R360 core to flash it i hope you know, i sucessfully flashed my core but i sold it to someone else

anyways go onto another computer, download the 9800pro bioses and put them onto a floppy with the flashrom program and then say boot from floppy and then do the flashrom -f -p (i believe i forget, you know what to do) then say 9800pro. i forget what the ending is, but it allows only up to 6
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 12-17-2005, 08:35 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 79
Default

Hi, PZEROFGH has given you a solution for your problem, allow me to re-enforce what you said about backing up bios. ALWAYS backup, no matter what, always. I don't know how many times I've had to fix a problem like this, and it is avoidable. Anyway, I learned the hard way, just like you and I wish you success in fixing the issue.
Also, do some research before flashing bios, it's not a task to be undertaken by those without a prior understanding of it.
__________________
I\'m already visualizing the duct tape over your mouth...
Beyeohazard is offline  
Old 12-17-2005, 09:04 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13
Send a message via AIM to oinkypig Send a message via Yahoo to oinkypig
Default

could you plz be a little more thorough with your instructions zero. every single detail in other words
oinkypig is offline  
Old 12-17-2005, 09:30 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13
Send a message via AIM to oinkypig Send a message via Yahoo to oinkypig
Default

ok i got a bootable cd with the files on it and i put it into my computer and a screen comes up saying
1. flash bios
2.remember to back up original bios.

then theirs a command prompt. how do i reflash it with the commaand line!!!! please im so close
oinkypig is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.