Sceptre X246W Hdmi to Hdmi PROBLEM! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-30-2010, 05:59 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
Angry Sceptre X246W Hdmi to Hdmi PROBLEM!

Hi here is a link to the exact monitor i have bought: - SCEPTRE X246W-1080p Black 23.6" 2 ms (OD), 5ms HDMI Widescreen LCD Monitor 300 cd/m2 DCR(40000:1) 1000:1

now the problem is, i bought an HDMI to HDMI cord because my computer and monitor both support it. Now when i do 1920 x 1080 resolution, there is a thick 1" black square going around my desktop. in other words, the screen wont go fullscreen. the manual screen adjustments on the monitor wont let me highlight it, and i dont know what to do.. The DVI to DVI cord works perfect, and iv tried TWO different HDMI cables, and no luck on it filling the fullscreen.

If someone has ideas or knows how to fix this, that would be awesome

Drugger is offline  
Old 04-30-2010, 07:01 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
MindoverMaster's Avatar
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Sceptre X246W Hdmi to Hdmi PROBLEM!

I'm not sure. In the TV, there should be as setting for widescreen and full.

__________________ Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 05-01-2010, 02:00 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Oct 2008
Location: Missouri
Posts: 1,534
Default Re: Sceptre X246W Hdmi to Hdmi PROBLEM!

What video card do you have? It sounds like a scaling problem...

If you have an ATI card, go to CCC (advanced), and choose Desktops & Displays.

Right click on your display and choose "configure"

Go to the "scaling Options" tab, and slide the slider to right, until you get no blank rim.

*Not sure how this is done with NV Control Panel.
ASUS M5A99FX Pro R2.0 : AMD FX 9370 : Corsair H100i GTX Cooler : 16GB Corsair Vengeance Blue 1600 (4x4Gb) : XFX 7970 Ghz 3GB x 2 : PNY XLR8 256GB SSD : Seagate 1TB : Antec True Power Quattro 1000W : Thermaltake G41
95BlackGA is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playing in HDMI with no HDMI Plug-in dave39 Microsoft XBox 7 02-11-2008 06:43 PM
Problem with 3D graphics mordi05 Microsoft Windows and Software 6 12-10-2007 10:37 PM
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 10:42 PM
Media Library (I Presume) Problem. Nadegas Microsoft Windows and Software 4 06-08-2007 07:27 AM
Chronic Rebooting Problem AND_YOU_ARE Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-24-2007 05:04 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:26 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.