SATA Hard disk - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-06-2006, 12:30 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
Default SATA Hard disk

Very recently I bought SATA Hitachi 80GB hard disk.
My machine motherboard is MSI VIA - P4M800 + 8237R chipset based.
Bios is phoenix Awardbios v6.00.
When I plug my New SATA disk and try to boot with Win Xp, at the begining
of black screen No hard disks were mentioned and lastly came a message
before boot from cd saying RAID - No device found, Non RAId - HitachiXXXX
Then boot from CD and finally came a message saying no hard disk found.

Before start to boot from CD when I Use Tab, there was a message in
red colour saying Notice, No adequate disk found. Under that my hard
disk veiwable in channel 1 .

My bios doesn't have an option of SATA or RAID.

Please help me to install my SATA disk. What can I do?
I don't have a floppy drive.

shikkiaz is offline  
Old 07-06-2006, 01:16 PM   #2 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
bmxfreakrider's Avatar
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068

is xp already installed on the machine? if not(like you put it in to install xp on) use the xp disk, and there will be an option at the bottom of the screen to install any scsi/raid drivers. also is there a bios update, or do u have a cd that came with the hdd? how many other harddrives do you have. i just went over the specs on ur mobo, and it should support it (heck i need a new mobo, might get this one, dam kid dropped a paperclip in it, and fried half of it, only takes 256mb of ram now, 1 pci slot(for internet) fried onboard audio, one usb port, processor only runs at 1.3 ghz now instead of 1.8, hd light dont ....well its off now, only supports 3 on ide now, and only the cpu fan works, both case fans r dead now)

Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 07-06-2006, 10:19 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
sPlAtOiD's Avatar
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748

Like BMX Said you should have a drivers disk for the raid drivers my MSI mobo came with a floppy disk for raid. fust hit f6 when the windows install disk prompts you and put the floppy in and let it run.
sPlAtOiD is offline  
Old 07-07-2006, 03:48 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2006
Posts: 2

Thanks for the reply. I have a harddisk ( IDE ) also, but I don't won't to use it anymore so I unplugged it. There is afloppy disk came with the motherboard. Is that what you mean? I have downloaded a driver files from the manufacture site. Can I use it via a USB flash disk or write into a CD instead of a floppy to Use in F6 funtion?
shikkiaz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:23 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.