SATA drives in Safely remove hardware? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-16-2007, 10:38 PM   #1 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,508
Default SATA drives in Safely remove hardware?



Well, not really much to explain. Was trying to install software/drivers for my my pc game controller (which didn't work, so I just said **** on it), and then when I open my Safely Remove Hardware, it shows my hard drives in there? I've restarted, but it didn't make it go away. Any reason for them to be there, and how can I get them out?
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 09-16-2007, 10:48 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2006
Location: Altoona, PA
Posts: 258
Send a message via AIM to Mike9182
Default Re: SATA drives in Safely remove hardware?

If your running xp then it is a glitch with SATA drives.
__________________

Mike9182 is offline  
Old 09-16-2007, 11:26 PM   #3 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,508
Default Re: SATA drives in Safely remove hardware?

It never did it on my other XP machine, though. Other PC has XP Home as well, and I used one of those SATA drives in that other PC, and it never came up in the safely remove hardware on that one.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 09-16-2007, 11:33 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: SATA drives in Safely remove hardware?

Don't worry. SATA were first designed to be hot-swappable. Since that's their design, XP was programed to list then as removable. It's an XP program flaw.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-16-2007, 11:46 PM   #5 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,508
Default Re: SATA drives in Safely remove hardware?

So you can hot-swap SATA drives? Huh, didn't know that xD. Learn something new everyday I guess xD. Odd that It just started doing this, though (didn't happen at all on my other PC).
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 09-17-2007, 01:53 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: SATA drives in Safely remove hardware?

Yep, i imaged 11 laptop drives on friday and never rebooted the ghost server, just swapped drives.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 09-17-2007, 01:56 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
mgcook's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina
Posts: 1,723
Send a message via AIM to mgcook
Default Re: SATA drives in Safely remove hardware?

mine does it too. except i have 4 sata drives.
mgcook is offline  
Old 09-17-2007, 02:36 PM   #8 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: SATA drives in Safely remove hardware?

Quote:
Originally Posted by dkadmin View Post
If your running xp then it is a glitch with SATA drives.
does it with mine on vista sometimes
__________________

Nick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Safely Remove Hardware on taskbar? Shafra Hardware Repairs and Troubleshooting 9 02-21-2008 09:58 AM
Windows 'accessing' SATA drives before boot koosie Hardware Repairs and Troubleshooting 0 09-06-2007 03:07 AM
Buying good pair of SATA II drives now!!! Comdot New Systems | Building and Buying 14 08-31-2007 03:03 PM
MAJOR Hardware Issue. Please help Patchiz Hardware Repairs and Troubleshooting 9 07-15-2007 10:13 PM
New Western Digital Drives For AV Products maroon1 Monitors, Printers and Peripherals 0 04-09-2007 02:14 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.