sata drive not recognized - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-31-2005, 10:32 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 10
Default sata drive not recognized

Hi,

I have an abit AN8 ultra mobo. It is currently not recognizing a sata seagate hard disk.

This is a new system build, specs are as follows:

ide2 ----> hp dvd +rw

Sata 1 --- > Seagate 160gb
Sata 2 --- > Seagate 160GB

evga 6800gt.. PCI


I've tried swapping the power and connecters between the drives. Thinking this might be a cabling issue. No such luck.

Any other ideas?

Thanks
__________________

bean66 is offline  
Old 10-31-2005, 10:53 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

you need drivers to install a SATA drive. did your motherboard or hard drive come with any?
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 10-31-2005, 03:28 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 10
Default

this hardware is doa....

The hardware was not recognized by the Motherboard. Only the first drive is recognized. Even after swapping out all cabling, only drive A is recognized. Drive B is on its way back....
bean66 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.