Saphire radeon hd 6870 problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-04-2011, 08:38 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Default Saphire radeon hd 6870 problem

Hi,

I've been having various problems with games, like constant crashing and bsod, so I decided to reseat my graphics card as I've tried everything else. I took it out of the motherboard then back in but now when I turn my pc on my monitor just says check signal cable but the graphics card is getting power because the fan is spinning on it. Any help would be greatly appreciated.

Graham
__________________

Grahaaam is offline  
Old 12-04-2011, 08:51 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Saphire radeon hd 6870 problem

What did you "try everything"?

What is the rest of your system specs? Did you ever catch the BSOD stop error?
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 12-04-2011, 09:42 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Saphire radeon hd 6870 problem

Make sure you fully seated the card. Make sure the power cable to the card is fully seated. Did you re-attach the monitor cable to the card? Can you test the card or monitor in/with another computer?
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 12-04-2011, 10:27 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Default

I've downloaded and replaced all drivers it could be, I've done all possible windows updates, I've taken out 2 sticks of Ram and replaced them.

My specs:
8GB Ram - 2GB x 4
Amd Phenom 2 x6
850w corsair psu
1TB hard drive
Gigabyte motherboard - cant remember the exact name.

Yes I've ensured that the card is fully in place and ensuring the power cables are connected, I've also tried 2 monitors - 1 with hdmi the other with dvi. I also wouldn't be able to test it inside another computer :/ sorry if this info doesn't help but I want to sort it out as soon as possible.
Grahaaam is offline  
Old 12-04-2011, 12:27 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Saphire radeon hd 6870 problem

@ Grahaaam, please don't double post, if you have something else to add to the conversation and no one has
posted a reply since your last post (within a 24 hr. period), please use the edit button (looks
like a pencil) to add it to your previous post.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 12-04-2011, 12:38 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default Re: Saphire radeon hd 6870 problem

What are the temps, have you tried to debug the memory dump that results from the BSOD? What about checking event viewer to see what the error code was? We can't really go further till we know what the error code is.
c0rr0sive is offline  
Old 12-04-2011, 01:15 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Default

I can't remember exactly but the error I'm sure it was something like 0x00000024. And I can't do those checks now as I said in my initial post that now I can't see anything after reseating my graphics card. Also I only double posted to reply separately to the 2 individuals which I thought would be better, evidently not.
Grahaaam is offline  
Old 12-04-2011, 02:59 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Saphire radeon hd 6870 problem

You can reply to multiple people in one post.

Do you have a different gfx card that you can try?
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Leaked Radeon HD 6870 Pics? Osiris New Technology and Products 0 10-11-2010 08:55 AM
Saphire radeon x1950PRO - 2 x Molex? deanos63 New Systems | Building and Buying 5 03-05-2007 01:29 PM
ATI, Saphire, Connect3D.... BColes New Systems | Building and Buying 9 11-21-2005 03:44 PM
WTF!!! Saphire ATI Radeon 9800 Pro Crashes w108rew Monitors, Printers and Peripherals 19 04-27-2005 11:18 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.