sager 9890 power supply clicking - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-16-2006, 11:13 AM   #1 (permalink)
Enterprise SCCM\SCOM
 
jseber1982's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, Ga
Posts: 904
Send a message via ICQ to jseber1982 Send a message via AIM to jseber1982 Send a message via Yahoo to jseber1982
Default sager 9890 power supply clicking

The actual ac power supply on this thing is the size of a brick. Whenever the laptop draws a lot of power, I can hear a clicking sound coming from inside it. Dont know if it is a realy or what. Anybody else have a sager with the same problem?

Iv seen other people post about this, but nobody can figure out why it does it.

thanks
__________________

jseber1982 is offline  
Old 01-16-2006, 12:08 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 398
Send a message via AIM to Eagleboy
Default

I have a Hypersonic Aviator GX7 with the same "problem". It's not a problem - just the powersupply pushing a lot of juice out. I wouldn't worry about it - laptops like this need a LOT of power, and it's natural for a lot of power to make ocassional noise.
__________________

__________________
-Tom
Eagleboy is offline  
Old 01-16-2006, 12:11 PM   #3 (permalink)
Enterprise SCCM\SCOM
 
jseber1982's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, Ga
Posts: 904
Send a message via ICQ to jseber1982 Send a message via AIM to jseber1982 Send a message via Yahoo to jseber1982
Default

awsome thanks. does yours have the 7800? If so, what temps is it hitting. This **** thing is hittin up to 80*C. Dont know if that is in the specs for failure or not. But the fans are not blocked or anything, So used to my desktop stuff running cool
jseber1982 is offline  
Old 01-16-2006, 01:42 PM   #4 (permalink)
Enterprise SCCM\SCOM
 
jseber1982's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, Ga
Posts: 904
Send a message via ICQ to jseber1982 Send a message via AIM to jseber1982 Send a message via Yahoo to jseber1982
Default

i just talked to the sager guy, he says that it should not be making any noise, there sending me an rma.
jseber1982 is offline  
Old 01-16-2006, 01:56 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 398
Send a message via AIM to Eagleboy
Default

maybe I should get my power supply checked out then....

My Hypersonic has a 3.4 HT EE - it hit 68C last night - I'm swapping the processor with my desktop because of this (2.53P4). Also, my laptop has the ATi Radeon 9700 256mb Mobility in it.

About cooling - you might want to check out some cooling trays, or raising the laptop up off of the desk surface so there's more ventilation area.
__________________
-Tom
Eagleboy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.