Running without Northbridge fan - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-15-2007, 03:21 PM   #1 (permalink)
lux
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 4
Default Running without Northbridge fan

Hi,

My Motherboard MSI 865PE Neo2 had a very noisy Northbridge fan. Now I have disconnected it from the mobo and I am wondering if it is safe to run without this fan. System temp is around 36 C to 40 C. Is this bad temp for northbridge/mobo?

I am planning to buy Zalman ZM-NBF47. Does someone have any experience with this passive cooler on this mobo or any other? Or some other passive cooler for Northbridge recommendations?

Thanks in advance!!!
__________________

lux is offline  
Old 05-15-2007, 06:22 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
MrCoffee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,858
Default Re: Running without Northbridge fan

most chipsets are ok running without a fan on the northbridge but if you're temps are up or you plan on overclocking then either a third party passive cooler or an active cooler is probably advisable.

You'll know if its getting to hot - your system will lockup and crash all the time.
__________________
Intel core I7 920
GA-EX58-UD3R
6GB OCZ platinum 1600
XFX HD4890
Noctua nh-u12p
Corsair HX520
Antec 300
Samsung 1TB F1 Spinpoint
Samsung SM2443BW 24"
MrCoffee is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Agena, K10 pictured running darksideleader New Systems | Building and Buying 1 05-14-2007 12:48 AM
Computer running out of Virtual Memory. Ckivi Viruses, Spyware and Malware 6 04-25-2007 04:09 PM
Proof Of Concept Virus For iPods Running Linux Osiris Linux and Open Source 0 04-06-2007 12:57 PM
Running a Sata and an IDE HDD? Shafra Monitors, Printers and Peripherals 10 04-04-2007 08:23 AM
Internet/computer running slow vampyric_blood HijackThis Logs (finished) 3 03-25-2007 10:43 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.