Running Slow... post moved. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-26-2005, 08:31 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 14
Default Running Slow... post moved.

Alright, so I have what is a common question but think I have cleared the usual answers so please give it a full read.

My girlfriend just got a Dell Dimension 3000 Celeron D desktop about 2 months ago. It has in the past 3 weeks been running very very slow. It will take a solid 3-4 minutes simply to open netscape. I have no idea why this would happen.

She is running a Celeron D processor
512 MB of RAM at 400 MHz
80 GB 7200 RPM HD (that is about 1/2 full)

She has uninstalled a lot of the "crap" she put on when she first got it, and has cleared her history and temp. internet files.

I thought it was her RAM but 512MB seems like it would be fine considering mine runs perfectly fine on the same amount and I have twice as much stuff on my computer, not to mention it is 3 years older.

Is there something I am missing? I am wondering if anyone knows a simple things I might be over looking before sitting on hold with Dell for an hour.
-------------------------------------------------------------------
Originally posted by PZEROFGH
REFORMAT!!!

anyways check for spyware etc, viruses. do a hdd check. defrag. disk clean up.

three programs i use

1) spybot search & destroy
2) ad aware
3) CCleaner

you can just go to filehippo.com and download these if you dont alreayd have them

Running Slow

Alright, so I have what is a common question but think I have cleared the usual answers so please give it a full read.



the usual answers, all you said that you have no idea why its running slow. and its a dell thats the whole point of why its going slow

--------------------------------------------------------
My reply

quote:Originally posted by PZEROFGH


the usual answers, all you said that you have no idea why its running slow. and its a dell thats the whole point of why its going slow



Sorry for the 'newbie' level of this question, but....why would I need to reformat a brand new computer? I have run the spyware, virus, etc programs and nothing.... and the usual answers I have seen before are, clean your history, temp files, cookies, etc. you need new ram....etc.

It ran perfectly fine the first month or so, then began to slow down. Or am I just wrong in my thinking of Dell.... I just cant imagine a company staying in business selling slow slow machines.

ps. thanks for the fast reply.
__________________

Irish2284 is offline  
Old 09-26-2005, 08:34 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

lol. you could just let the mod move it lol. anyways i sitll think its just a dell.
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 09-26-2005, 08:39 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 14
Default

didnt even think about it.... i appreciate the input though.... mental note -> Dell sucks
Irish2284 is offline  
Old 09-26-2005, 08:41 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

...? anyways. so are you sure you delted all the viruses spyware. i dont think so
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 09-26-2005, 08:45 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 14
Default

Norton, Ad Aware, Spyware S&D, all run... turned up 1 hit for adware and it was deleted. I ran disk defrag and disk clean up as well.
Irish2284 is offline  
Old 09-26-2005, 08:50 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

CCLEANER!! and do the hdd check. my computer > right click C drive > properties > tools > check now > check al the boxes and hit start or scan now > restart and watch it go!
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.