Running 2 monitors? Need help ASAP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-02-2012, 12:28 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
TheHumanComputer's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Inside A P c
Posts: 1,181
Default Running 2 monitors? Need help ASAP

Is it possible to run 2 monitors with onboard graphics?

[h=1]http://www.ebuyer.com/product/261401[/h]
I have this MOBO, it has VGA and DVI port on the back. Would i need to buy a graphics card to run 2 monitors?
__________________

__________________
AMD FX 9370 @ 4.4Ghz
Asus Crosshair V Formula Z
Deepcool Genome Case with Watercooling
16GB DDR3 1600Mhz
EVGA GTX 980 SC 4GB
Areocool 750W Semi Modular PSU
TheHumanComputer is offline  
Old 02-02-2012, 01:00 PM   #2 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Running 2 monitors? Need help ASAP

Yup,
Intel® H61 Express Chipset
Quote:
Support for HDMI, DisplayPort*, eDP and DVI 2

High Definition Multimedia Interface (HDMI) delivers uncompressed HD video and uncompressed multi-channel audio in a single cable, supporting all HD formats including 720p, 1080i and 1080p. Dual independent display expands the viewable workspace to two monitors.

Multi-monitor support ->Multi-monitor support with Windows* 7
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 02-02-2012, 01:01 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
TheHumanComputer's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Inside A P c
Posts: 1,181
Default Re: Running 2 monitors? Need help ASAP

How do i set it up so it does it? i get a BSOD

Wait, did u mean i needed to get a graphics card? orrrrr will it work with onboard?
__________________
AMD FX 9370 @ 4.4Ghz
Asus Crosshair V Formula Z
Deepcool Genome Case with Watercooling
16GB DDR3 1600Mhz
EVGA GTX 980 SC 4GB
Areocool 750W Semi Modular PSU
TheHumanComputer is offline  
Old 02-02-2012, 02:12 PM   #4 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Running 2 monitors? Need help ASAP

The onboard,

As far as I read Intels specs, you can just plug them into the board, and be good. I've not used h61 boards so, someone else gonna have to help.

You have he proper drivers
/
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 02-03-2012, 12:54 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 7
Default Re: Running 2 monitors? Need help ASAP

All you have to do is plug 1 monitor into the DVI port, and the other into the HDMI port. Simple & east
Neolexia is offline  
Old 02-07-2012, 01:38 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2012
Location: Bridgeport, CT
Posts: 4
Default Re: Running 2 monitors? Need help ASAP

Atm I am using dual monitor setup. In order to use two monitors you need to have a VGA and a DVI port in the PC (I have a graphics card with both on it). Then you go to desktop properties, click Settings, then check extend to other monitor. Then badabing badaboom.....It works. Make sure you have the most updated drivers as well.


Reference: Dual monitors: How to connect two monitors to one computer
__________________

Cakester is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help with running three monitors! Jfas521 System Upgrades 7 11-19-2008 08:40 PM
LG monitors vs Samsung monitors OnlyCurious New Systems | Building and Buying 9 08-04-2007 07:44 PM
Running dial monitors on the X1900XT? SPL Tech New Systems | Building and Buying 4 12-01-2006 05:05 PM
People running Dual Monitors.. 97BBlackZ PC Gaming 6 02-19-2006 03:59 AM
Running two monitors with one CPU Thaqalain Monitors, Printers and Peripherals 7 08-08-2005 10:03 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.