router issue? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-13-2005, 02:30 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5
Default router issue?

I play Battlefield 2, when ever i do a server update all other computer's on my netowork are disconnected from the internet, for example, I do server update in BF2, and my girlf friend is on msn or guildwar's it will disconnect her from both services, but my computer still has connection, im not sure if this is a router issue. im using a linksys wrk54g, anyone have any idia's?
__________________

xeonic is offline  
Old 08-14-2005, 02:00 AM   #2 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

can you tell me what type ISP and what type of equipment you using for example a cable modem?
__________________

Law is offline  
Old 08-14-2005, 11:50 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5
Default

I am using cable broadband internet, motorola cybersufer modem.
speed test Result's from http://www.bandwidthplace.com 1.7 megabits per second download, 201.4 kilobytes per second, using shaw internet.
xeonic is offline  
Old 08-15-2005, 12:27 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
KorKwin's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 293
Default

Simialar thing happens to my friend when he signs into XBL. I tried telling him to do a power cycle on his network, but I don't think he's tried it yet. Maybe you could try updating your firmware to the latest relase..?
__________________
It's not a race, unless it is a race.
KorKwin is offline  
Old 08-15-2005, 09:40 AM   #5 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

Only thing I can think off is your wireless router is dropping every other computer on your network due to low bandwidth, try to get the other computer closer to the router and see what happens.
Law is offline  
Old 08-15-2005, 01:29 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5
Default ?

Im not using the wireless connection, it's all wired.
this is a tough one. not sure what could be doing it.
I did a manufactures reset on my router, so all the setting's were reset, and i have the same issue. I should just go buy a new router and see what happen's.
xeonic is offline  
Old 08-15-2005, 01:55 PM   #7 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

sorry, I thought linksys wrk54g was a wireless router...
Law is offline  
Old 08-15-2005, 05:29 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5
Default

It is a wireless router, Im not using the wireless connection, everything is wired, Also i brought back this router and exchanged it for a new one of the same brand, only because i had to, I still have the same problem with bf2 server update's, I also have a problem updating the firmware on both of these router's, it seem's the firmware update from linksys is bunk, it failed on both router's with the exact same error.
FYI dont buy a linksys, im still waiting on them to reply to my e-mail for tech support from like the same day of this post.
xeonic is offline  
Old 09-12-2005, 12:17 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5
Default

Bought a new Netgear Router.
Problem solved.
crappy linksys router,
i got a new linksys router of the same model, it failed, not even 1 month old, the dhcp server wouldnt release an ip#.
ipconfig /renew, kept saying access denied.
so i took it backand got a netgear router.
no more disconnect issue's.
no more wireless signal problem's.
and the router administration page is much better
xeonic is offline  
Old 09-12-2005, 04:39 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 813
Default

Quote:
Originally posted by xeonic
Bought a new Netgear Router.
Problem solved.
crappy linksys router,
i got a new linksys router of the same model, it failed, not even 1 month old, the dhcp server wouldnt release an ip#.
ipconfig /renew, kept saying access denied.
so i took it backand got a netgear router.
no more disconnect issue's.
no more wireless signal problem's.
and the router administration page is much better
Glad to hear your problem's solved, thanks for letting us know the resolution
__________________

__________________
Associates Degree in IS

A+ Certified

Studying for Network+
BASSMASTER is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.