Restarts on a cold boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-14-2008, 09:57 PM   #1 (permalink)
I can't brain today
 
Join Date: Feb 2008
Location: Australia
Posts: 311
Question Restarts on a cold boot

Hi Guys,

Just recently put my new computer together and all was good. But now when I turn the computer on from a cold boot it comes up with application errors within about 10 min of starting and then it auto reboots itself. The computer is fine after it restarts with no problems at all.


My specs are
E8200 Intel running at stock
P5N-E SLi ASUS board
bois 901 (most recent)
2gb at 5-5-5-16-21 at 400MHz frequency
ANTEC TruePower TRIO 650watt
and a 8600 GTS


Why would it only crash on a cold boot? Is it something to do with memory timings or something? Everything is brand new.

Thanks for your help!
__________________

[t..o..m] is offline  
Old 03-15-2008, 12:24 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: Restarts on a cold boot

Hello,

Does the same happen when you boot into safe mode?
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 03-15-2008, 02:13 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
ivan chaos's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 154
Default Re: Restarts on a cold boot

tommy_boy_07 welcome to tech forums

1.)i suggest that you go in and clean your pc of unwanted software and unstable software
i used to have nero and it corrupted and it did that to me until i found a way to successfully uninstall it myself.

2.) you have found and purchased a bad peice of ram i suggest getting memtest and running it[memtest=a ram diagnostic tool(takes forever to run though)]

if neither of those help i am srry thats all i can think of though
ivan chaos is offline  
Old 03-17-2008, 12:59 AM   #4 (permalink)
I can't brain today
 
Join Date: Feb 2008
Location: Australia
Posts: 311
Default Re: Restarts on a cold boot

Gave memtest a run and all was fine, uninstalled nero which didn't fix the problem. Windows was only installed about a month ago so there isn't much juck on the system even though i look after that well anyway.

Any other suggestions?
[t..o..m] is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't boot up- runs for 10 seconds and restarts x-treme Microsoft Windows and Software 4 03-10-2008 10:16 AM
Computer doesn't boot from cold MrCoffee Hardware Repairs and Troubleshooting 4 01-08-2008 06:46 PM
trouble with cold boot; difficult to start zzyzx85 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 01-02-2008 03:25 PM
When I OC I get cold boot problems. krazieaznboi Overclocking and Modding 5 06-19-2007 09:43 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.