Resolution Promblem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-30-2006, 11:05 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Default Resolution Promblem

Yea well my computer cant handle low or high res in games, dunno why but i had this promblem for a while. When i play low res 800x600 usually, i get this..


Imagine the top of the screen under that black line.
It really messes up my gameplay and it makes it hard to see up top. I tryed posting on the games forum but they said its not the games promblem so here i am..

When i make the reolution big, 1020x800 or something, i lose the black liine and all but instead i get flickers. My screen flickers black and white over and over.

Ya, just wondering if any1 knew how to fix this without buying a new comp.

Ps. Im young so dont expect me to know much so if u do have a solution plz make discriptive. Thx ahead..
__________________

XxDeathWisHxX is offline  
Old 12-30-2006, 12:41 PM   #2 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

we need some info of ur computer like
-CPU
-Video card
-Ram
-etc
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 12-30-2006, 01:03 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Default

Hmm..

Video..
NVIDIA GeForce4 MX Integrated GPU
CPU..
Hp pavilion a220n
Ram i think?..
2.08 GHz 448MB of RAM

I dont know what else to put, lol.
XxDeathWisHxX is offline  
Old 12-30-2006, 03:19 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Your video card/monitor setup doesn't support high resolutions.
talldude123 is offline  
Old 12-30-2006, 04:01 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Default

so wut do i do..
XxDeathWisHxX is offline  
Old 01-02-2007, 12:29 AM   #6 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

buy a stronger video card
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.