Recent Problem With My Build...Crash & Restart...Help! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-06-2008, 01:45 PM   #11 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Recent Problem With My Build...Crash & Restart...Help!

Hello,

Boot into Safe Mode. From there navigate to the Windows/system32/drivers folder. There remove that file.

sptd.sys

Reboot and see what happens. That file is a known problem. Removing it should solve your issue.

Cheers,
Mak
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-07-2008, 11:45 AM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 34
Default Re: Recent Problem With My Build...Crash & Restart...Help!

This never ends lol!

This is my 4th build and I have never had major issues. This build worked perfectly for months, and now its one thing after another.

It seems the BSOD is fixed, but now about every other time I start the computer, I get no sound. Check the Device Manager, everything is good...but get on youtube...nada. Open iTunes....it "detects a problem with my audio configuration"

EDIT: This one may have been my fault. When I updated my soundcard drivers the other day, the creative website selected drivers for my card that were for Vista, and Im still running XP...so they sort of worked sort of didnt. Ive got XP drivers in there now, so hopefully Im back in action. Sigh.
__________________

Irish Pilot is offline  
Old 07-07-2008, 02:32 PM   #13 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Recent Problem With My Build...Crash & Restart...Help!

Hello,

Just a heads up. You might want to use Driver Cleaner Pro to remove all sound drivers. Then reinstall your newest sound drivers from Creative. This will prevent any issues that might come up from a driver conflict from multiple drivers being installed for your sound card. Link to DCP:

Driver Cleaner Professional download from Guru3D.com

Cheers,
Mak
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-08-2008, 04:46 PM   #14 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 34
Default Re: Recent Problem With My Build...Crash & Restart...Help!

I did a full reformat and installed the creative drivers immediately...and Im STILL having the audio issue and hangups at shutdown. All I have done is format, install xp, install chipset-video-sound drivers...and thats it. I have a hard time believing its a conflict with the onboard as I went months without issue without ever thinking to disable onboard sound. Grrr!!!!
Irish Pilot is offline  
Old 07-08-2008, 09:10 PM   #15 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Recent Problem With My Build...Crash & Restart...Help!

Hello Irish,

What it could be is a IRQL issue. Can you move the sound card to a new PCI Port? If so i think that might help solve your sound issues.

Cheers,
Mak
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-11-2008, 10:28 PM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by Mak213 View Post
Hello Irish,

What it could be is a IRQL issue. Can you move the sound card to a new PCI Port? If so i think that might help solve your sound issues.

Cheers,
Mak
Ill give that a shot. Maybe the soundcard just needs to go. It is about 2+ years old. Im at ground zero, and Im still getting Driver_IRQL...etc BSOD errors.

Soundcard is out...running on board sound. We'll see how this works for awhile.
Irish Pilot is offline  
Old 07-13-2008, 12:28 PM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 34
Default Re: Recent Problem With My Build...Crash & Restart...Help!

Well, that didnt do it. Went two days just fine and then just now...BSOD with the IRQL_Drivers error and crash. This is really wearing me down...
Irish Pilot is offline  
Old 07-13-2008, 10:32 PM   #18 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Recent Problem With My Build...Crash & Restart...Help!

Hello,

Have you made sure to remove the old sound drivers? The ones from the Card?

Cheers,
Mak
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computer problem ankit3000 Hardware Repairs and Troubleshooting 6 06-06-2007 04:42 PM
vista restart mouse problem Broom Microsoft Windows and Software 1 05-26-2007 11:31 AM
cant find the problem... Jhill1 Hardware Repairs and Troubleshooting 13 05-07-2007 04:51 PM
Need help... First install on new build - Gigabyte 965P-DQ6... ace_master New Systems | Building and Buying 0 04-29-2007 10:34 PM
Chronic Rebooting Problem AND_YOU_ARE Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-24-2007 06:04 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.