REALLY loud fan - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-10-2007, 12:49 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 686
Default REALLY loud fan

HI, a friend of mine has a dell that has used to run Word Perfect. He stopped using word perfect because it was overheating the computer and making the fan super loud (like a loud big fan). However, it is still really loud. What can i do or download to help solve this problem? thanks
__________________

__________________
slick_tech15 is offline  
Old 03-10-2007, 01:51 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 694
Default

download a new fan and replace the noisy fan.
__________________

__________________
Lian Li Aluminum Case
Intel D975XBXK2R Mobo
Core 2 Duo E6700 CPU
EVGA 8800 GTS Video Card
Corsair XMS 2 x 1gig RAM
Zalman 9500 CPU cooler
hercules_upw is offline  
Old 03-10-2007, 03:45 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Is the case in a well-ventilated area, or is it stuffed in a small cubby?

You can try taking the side panel off and blowing the components off with compressed air.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 03-10-2007, 05:11 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 18
Default

try fixing the fan in cabinet..it may be possible that fan is loose
ravi_9793 is offline  
Old 03-10-2007, 02:20 PM   #5 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

blow her clean with compressed air and lube her with a spray lubricant (BTW dont use WD-40 as lubricant because its not a lubricant)
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.