Realibity - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-18-2005, 02:15 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 36
Angry Realibity

Computers created by man, hmm probably explains why soo much **** goes wrong with em. I spent 4 hours building a computer for father. I put all my old computer parts together in an old gateway case that i rewired. I was just finishing up and i shut it down. I put the sides back on it and arranged everything all neat. I turned it on and it began to chant from the speakers "NO CPU INSTALLED" i was like BULL ****. I unfortunately know that computers aren't very smart creatures they cannot tell u whats wrong with them all they can tell that something is wrong much like a child who is under 2 years old. Well if im gonna blame anyone im gonna blame ASUS. I know there a great company i use them for all the computers i have built, but after a few years the motherboard is ****, things just stop workin kinda like how its hard to urinate when ur over 60 same difference only id give $100 to whoever could get ASUS board to run that long. AH who knows maybe the computer will work tommorow, it probably need sto be at a certain temperatue and pressure, and by some miracle it will probably turn on. Well if it only turns on 1/4 of the time u might as well take it around back and shoot it. If ur computer resembles a lame horse, please put it out of its misery. Find a nice high cliff or even better a shotgun. OK i think i just lost my sanity well to whom ever this may concern this probably wont be the last time i start *****ing about how computer hardware. and by the way i hate driverguide.com! sites like that should be illegal. I cant wait till u can sue a website for crashing ur computer and giving u spyware cause ill be in court ever day
__________________

Clutchxiii is offline  
Old 10-18-2005, 03:07 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

You installed the CPU?
__________________

Win2kpatcher is offline  
Old 10-18-2005, 12:26 PM   #3 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Turn the "voice" off in your mobo...
__________________
brady is offline  
Old 10-18-2005, 03:08 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 36
Default

LOL of course the CPU is installed and yah but the problem isnt the voice, its the computer. It refuses to boot up, all i get is the Bios screen then nothing...
Clutchxiii is offline  
Old 10-18-2005, 03:18 PM   #5 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

go into bios and set it to default, then we can start from scratch
__________________
brady is offline  
Old 10-18-2005, 04:04 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 36
Default

Yah ok good news i let the bastard sit and it turns on 10 minutes later. SO yah i think it was bios let me try that
Clutchxiii is offline  
Old 10-18-2005, 04:08 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 36
Default

Quote:
Originally posted by bradybnmci
go into bios and set it to default, then we can start from scratch
Ok i defualts are loaded and i exited saving changings, i let it reboot and im back to that familar black screen. any ideas on what to do next?
Clutchxiii is offline  
Old 10-18-2005, 04:14 PM   #8 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Have you re-sat the CPU and Checked all the cables to make sure they are all properly sat? B/C of the machine overhaul you did, there could definetly be some hardware not sat all the way, or a missed plug.
__________________
brady is offline  
Old 10-18-2005, 04:29 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 36
Default

Quote:
Originally posted by bradybnmci
Have you re-sat the CPU and Checked all the cables to make sure they are all properly sat? B/C of the machine overhaul you did, there could definetly be some hardware not sat all the way, or a missed plug.
I have resat the cpu numerous times, i have double checked the cables even switched em around a bit, and the hardware seems to be in fine.
idk, it takes about 7 minutes for it to boot up, maybe im not getting enough power? its a 200watt power supply.
Clutchxiii is offline  
Old 10-18-2005, 04:32 PM   #10 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

200watt PSU on what components? Thats awfully low.
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.