Read disc error - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-27-2008, 09:12 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
SiZcO's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 492
Send a message via AIM to SiZcO
Default Read disc error

I was on my comp fine befor work... i come home turn on PC and it says.. "Read disc error" Does this mean my HDD is shot?
__________________

__________________

ASUS M5A99FX PRO R2.0 AM3+ AMD 990FX + SB950 7
AMD FX-8350 Black Edition Vishera 8-Core 4.0GHz (4.2GHz Turbo)
Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler
ASUS HD7850 Radeon HD 7850 2GB
Crucial MX100 256GB SATA III(SSD)
Western Digital 640GB (storage drive)
LITE-ON Black SATA DVD-ROM
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
CORSAIR CX series CX750M 750W
DEEPCOOL TESSERACT SW Mid Tower
SiZcO is offline  
Old 10-27-2008, 11:22 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4
Default Re: Read disc error

It could mean that. I don't know how techy you are, but if you have another hard drive, try putting it in, reinstalling the OS and see if it works. Usually, if your hard drive is in, connected, set as Master or cable select, and all BIOS settings are correct, but you still see that message, your HDD is crapped out.
__________________

stevecash83 is offline  
Old 10-27-2008, 11:24 PM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Read disc error

It could have been a bad shut down or something like that which caused this error. Try runnign check disk.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-28-2008, 12:12 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
SiZcO's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 492
Send a message via AIM to SiZcO
Default Re: Read disc error

I jumped the CMOS. then it would come up saying Floppy (40) or whatever.. so i went to BIOS disabled the Floppy boot up and guess what it boots right up. it is freaking weird
__________________

ASUS M5A99FX PRO R2.0 AM3+ AMD 990FX + SB950 7
AMD FX-8350 Black Edition Vishera 8-Core 4.0GHz (4.2GHz Turbo)
Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler
ASUS HD7850 Radeon HD 7850 2GB
Crucial MX100 256GB SATA III(SSD)
Western Digital 640GB (storage drive)
LITE-ON Black SATA DVD-ROM
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
CORSAIR CX series CX750M 750W
DEEPCOOL TESSERACT SW Mid Tower
SiZcO is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Vista Discussion Tyler1989 Microsoft Windows and Software 2568 05-04-2008 03:52 PM
Possible Corrupted/Infected Files. xXxexpertxXx Viruses, Spyware and Malware 11 03-12-2008 01:18 AM
Our Ventrilo Server Is Up And Running! mikesgroovin Off Topic Discussion 237 11-15-2007 09:46 PM
AMD Phenom X4 CPU Prices Emerge b1gapl New Systems | Building and Buying 123 11-12-2007 02:03 AM
Disc Read Error. Raze664 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 10-12-2007 05:26 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.