RAM Trouble(possibly) - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-13-2008, 09:55 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 9
Default Re: RAM Trouble(possibly)

Its nVidia, but I got it from Dell after they sent me a new XPS 600 because when I was on the phone with tech support he told me to do something that melted the CPU, so they sent me this.

It also says on the side some parts may be refurbished.
__________________

xspinx7799 is offline  
Old 12-13-2008, 09:57 PM   #12 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: RAM Trouble(possibly)

well i know its nvidia

so it must be a reference card then... have you tried calling dell abuot the problem? to see if they'd replace the part?
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-13-2008, 10:00 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 9
Default Re: RAM Trouble(possibly)

No, I just assumed it was the RAM, because when I got it the computer started acting funny. Do you think I should stay with the 7900 GS or upgrade? It is Christmas after all and I have some money to spend. I don't plan on running any high grade programs, but I'd like to be able to run multiple clients of a game, which is why I did the RAM upgrade.
xspinx7799 is offline  
Old 12-13-2008, 10:05 PM   #14 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: RAM Trouble(possibly)

ya, ram would do the trick with that.. as for an upgrade... you could look into an 8800gs or 9600gso i suppose... that is if you wanna run games higher quality

but.. i do think you should find out if it is the video card or not... i don't see artifacting being a problem with system memory...

you don't have the old ram you used to have?
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-13-2008, 10:11 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 9
Default Re: RAM Trouble(possibly)

I gave it to a friend because his went out, haha. I'd rather just upgrade. And the warranty is out, unfortunately.

Can you suggest any card in particular?
xspinx7799 is offline  
Old 12-13-2008, 10:13 PM   #16 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: RAM Trouble(possibly)

what games do you plan??

radeon 4830, 9800gt

or to save a little more
9600gso, 8800gs, or 43XX (ati series card.. can't remember which one off the top of my head)
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-13-2008, 10:16 PM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 9
Default Re: RAM Trouble(possibly)

I play EVE Online, and City of Heroes/City of Villans, but I do play other games occasionally when they come out, I was planning on playing GTAIV but the computer problem happened..

I don't plan on keeping up, I'm more of a console gamer, I just use my computer for MMOs.

Also I have no trouble whatsoever playing Dead Space on its highest quality, but the other games just mess up and flash.. strange?
__________________

xspinx7799 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem Posting After Ram Upgrade skylinegtrv98 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 10-28-2008 02:53 PM
Problem with RAM / CPU. zukster Hardware Repairs and Troubleshooting 6 08-11-2008 09:43 PM
SLI ready RAM? Is it any better? What does SLI mean for RAM? StealthTools Overclocking and Modding 12 04-17-2008 09:27 PM
Is faster RAM really worth the extra cash ? Osiris System Upgrades 1 04-16-2008 05:08 PM
My Comp Won't Read My RAM - Help Please SabakuNoTaira Hardware Repairs and Troubleshooting 3 03-17-2008 12:59 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.