ram trouble - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-20-2006, 09:39 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 711
Default ram trouble

ok my friend instant messages me and hes having problems with his comp
this is what he said

any idea why a computer would have issues booting...it goes to the graphics card bios..then motherboard screen and freezes...in order to get it to boot 100% i have to flip flop my 2 ram's...yet i have ran multiple ram tests both showing 100% good ram, and many of my games i play always get errors such as "memory reference error 0X0013"

his specs
amd 3200+, geforce 6600gt, 1gb kingston value ram, kn1 extreme Mobo (ecs elite group)
__________________

__________________

IYAOYAS...lol
æArchOAngelæ is offline  
Old 03-21-2006, 04:06 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

sounds like a classic memory problem despite the fact that it passes. i suppose it could be a dud cpu so give it an 8+ hour prime95 run to see how it goes
__________________

Nitestick is offline  
Old 03-21-2006, 06:29 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 711
Default

on the setting that stresses the mem the most or ona typical stres test?
__________________

IYAOYAS...lol
æArchOAngelæ is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.