Ram showing up in BOIS but not Vista - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 02-19-2007, 09:16 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2007
Posts: 5
Default Ram showing up in BOIS but not Vista

I just instaled 2gb of PC4200 DDR2-533MHz into my computer.
It already had 1gb of the same spec ram in there, different brand.
In my BOIS its showing up as 3gb but in Windows Vista only 1gb is showing up. MY motherboard is a MSI MS-7204 and according to the manual it should have no problems with this ram.

When i boot the my pc with both new and old in the bois it shows up as 3072mb and in windowns as 1023mb

With just my old ram in the bois it shows as 1024mb and in windows as 1022mb

And with just the new ram it shows as 2048mb in the bois and 1023mb in windows.

So any help would be much appriecated because this is really confussing me.
niemad is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.