RAM Issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-29-2005, 06:12 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 97
Default RAM Issue

I installed the drivers for my Sapphire ATI Radeon x850xt PCI-Express x16 Video Card, but whenever the computer reboots to desktop or I try to open ATI Catalyst Control Center, I receive a CLI.exe - Application Error, saying "The application failed to initialize properly (0xc0000135). Click on OK to terminate the application." I've tried to uninstall and reinstall but no luck. I went online and did some research and found that it may be a RAM issue. As of now, I have 3 x 512Mb DDR 333 PC 2700, and I've found out that thats not good to do cause it slows down performance. Two of the sticks are from my old DELL computer and one is an OCZ stick. Currently, I have one old DELL RAM in DIMM 1, the OCZ in DIMM 2, and the other old DELL RAM in DIMM 3. I decided to take one old DELL RAM out of DIMM 3 and leave the other two in, but then my comp would start up but with a black screen. I then just put both old DELL RAM in DIMM's 1 and 2 and the same thing happend. I installed the DIMM 3 back in and it worked fine. Why is this?
__________________

thayde1 is offline  
Old 11-29-2005, 06:23 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

One of the Dell sticks is bad. If you put in just the OCZ stick will it boot? Do this: put in each single stick. The one that casues your puter not to boot is the bad stick. Round file it and buy some new RAM, it's curretnly dirt cheap for a gig or more!!!!
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.