Radeon 9200 PRO[PCI] help. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-02-2006, 03:05 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Default Radeon 9200 PRO[PCI] help.

Hey guys I have a plug&play Radeon 9200 SE Pro [PCI] . I have been playing Coutnerstrike 1.6 and I have got nothing but steady 100fps and now I have an unstable 100fps, I shoot and my fps drops to 2-10 and makes it chop right out, this only happens when sudden graphics go on. I need as much help as possible, thanks.
__________________

bunk is offline  
Old 06-02-2006, 09:12 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

is there anything running in the background?
what drivers are installed?
what are your other specs?
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-02-2006, 05:45 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Default

HEy apokalipse. Im running Radeon 9200 SE. Direct X 8.1 - PCI and 128MB DDR. My current drivers are Radeon Omega Drivers v 3.8.205. I only have norton antivirus and my STEAM for counterstrike(required) running. I joined lan games to see if it was lag, I get fps drops in lan too, everytime I shoot. Could you suggest some other drivers?
bunk is offline  
Old 06-02-2006, 05:46 PM   #4 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Did you update your drivers and have this happen? If so, revert back. If not, try to update to the latest drivers.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 06-02-2006, 05:47 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Default

Ill update now, but I will get back to you within 15-20 minutes.
bunk is offline  
Old 06-02-2006, 05:49 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Default

Downloading ver 2.8.252 So hopefully this does the trick. If not do you think there's anything else wrong?
bunk is offline  
Old 06-03-2006, 12:27 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Default

New drivers didnt fix the solution. What else do you guys think could be wrong?
bunk is offline  
Old 06-03-2006, 03:42 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Default Computer statistics

Processor
Name : AMD Athlong 64 3400+
Code Name : NewCastle
Specification : AMD Athlon(tm) Processor 3400+

Core Speed : 1808.4MHz
Multiplier : x 9.0
I dont have a bus speed?

Motherboard
Manufacturer : ASUSTek Computer INC.
Model : Salmon
Chipset : SiS // 760

BIOS
Brand : Phoenix Technologies, LTD

IF YOU NEED ANYHTING FURTHER PLEASE ASK I NEED THIS FIXED ASAP

Also how can I nuke/pave a Hewlett Packard computer without having to recover. I try hitting f10 upon start up to do a destructive recovery to start over and I only see the Hewlet Packard sign loading, I left it once for like 3 hours and did nothing. The only problem is when I purchased my computer I dont know what the **** I did with my XP Home serial key. Can I phone them and ask them to confirm or what not?
bunk is offline  
Old 06-03-2006, 03:43 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Default

Also drivers updated FROM 3.8.202 TO 3.8.252 and did nothing, so I seek further help. Drivers downloaded from www.Omegadrivers.net for the Win2K/XP.
bunk is offline  
Old 06-03-2006, 05:04 AM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

you say that the slow-down happens when there is action. I think that is a sign of CPU being under load (and not GPU)
Quote:
Originally posted by bunk
HEy apokalipse. Im running Radeon 9200 SE. Direct X 8.1 - PCI and 128MB DDR. My current drivers are Radeon Omega Drivers v 3.8.205. I only have norton antivirus and my STEAM for counterstrike(required) running. I joined lan games to see if it was lag, I get fps drops in lan too, everytime I shoot. Could you suggest some other drivers?
personally I find that Norton slows things down quite a lot. that's why I moved to another Antivirus program.

the one I use is Antivir Personal Edition, which is free, does not use much resources, and I found it even more effective than Norton.

you can also scan for spyware and such by running ad-aware 6 periodically

and your bus speed is your HTT (different to other processors, which use a FSB) and it will be 1600 or 2000 (depending on if it's socket 754 or 939)
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.