PSU and GPU question. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-16-2006, 10:39 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
Default PSU and GPU question.

Can a 350W PSU run a eVGA e-GeForce 7600GT on my rig without messing up any hardware? I know its the minimum PSU, but I dont have any cash right now to get a new PSU. If I took out my CD Burner and my Floppy Drive, will it work better?

My rig:
AMD Athlon 64 3200+ w/ stock fan
Asus ASRock 939 Dual-SATA2 motherboard
BenQ CD writer
DVD drive
floppy drive
250GB Maxtor HDD

If I took my DVD and floppy drive out of that, then put in a eVGA e-GeForce 7600GT, will it run smoothly and not damage any hardware then? I need an answer ASAP.
__________________

zeeduckieez is offline  
Old 07-16-2006, 10:47 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default

If that is the minimum, it ought to work.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 07-16-2006, 10:55 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
Default

Im afraid it'll burn out the CPU or something. How bout upgrading to this PSU?

http://www.anitec.ca/product/3657/op...er_supply_oem/
zeeduckieez is offline  
Old 07-17-2006, 08:17 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 351
Default

dude, i used a 5900xt on a 280 psu before, the minimum recomended is always high, if you had 2 or 3 hard drives in your machine with 2 optical drives its a different matter but id say you should be fine,, i also used a 6600gt in a 300 watt before,,
OatesyX is offline  
Old 07-17-2006, 11:17 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 512
Default

I would say that's the bare minimum but it should run Ok. Does the GPU manufactuer say that's the minimum, if so, that's what you need. In time when you've got the cash, upgrade, I got an Antec and it's fantastic so I would reccomended them but what ever you do when you upgrade your PSU don't buy a cheap one, always go for a branded make like Antec or Thermaltake.
__________________

Life is too important to be taken seriously - Oscar Wilde
Metr01973 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.