Psu dead? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-13-2006, 08:43 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
lastshot's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westchester, Ny
Posts: 203
Default Psu dead?

Ok so heres the deal.

It's my first build and I am running into some problems. I'm pretty sure I have everything hooked up correctly, but there's one major problem... When I plug the psu into the wall and I try to power it up nothing happens...no fan, lights, beeps, or anything. Not even the fan in the psu itself. Is there a way to check to see if the psu is dead? Or is there something I could be doing wrong? Here's my build...I've got an antec true power 2.0 550 watt, a biostar Tforce4 motherboard, an AMD Athlon 64 * 2 Dual-core Processor, corsair RAM.

CAN ANYONE HELP ME?!?!?!
__________________

lastshot is offline  
Old 10-13-2006, 09:27 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

Check your book to make sure the power and reset plugs are on the right pins.
__________________

sPlAtOiD is offline  
Old 10-14-2006, 05:56 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Sounds odd....but did you make sure the power switch was switched on in the back of the PSU?
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 10-14-2006, 10:51 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
lastshot's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westchester, Ny
Posts: 203
Default

Well the problem turned out to be the reset and power jumpers, I moved them around and now it all works. All fans spinning, the small led's indicate that there are no errors and such. So I hooked up the monitor and am currently installing xp! Thanks for your help.....stupid jumpers.....
lastshot is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.