Problems upgrading graphics card - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-18-2006, 11:16 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6
Unhappy Problems with new graphics card!

Hey everyone,

specs:
Windows xp home edition
AMD XP 3200+ Barton processor
ASUS A7N8x-E Deluxe motherboard
1Gb corsair ram (2x512)
ATI Radeon 9700 128m 8x agp card.

My friend gave me a free Radeon 9800 pro 256mb card and im having trouble installing it. First I uninstalled all ati drivers for safe measures. Then I took out the 9700, then put in 9800 pro, rebooted. Installed the newest drivers from ati.com. Everything went perfectly, until I rebooted. Once I rebooted with the 9800 in and the new drivers, I experienced what ive been told is "artifacting" and crazy/wierd lines. Everything boots up fine, windows starts. Everything is okay except for the display, everything is all messed up looking. Happens even after rebooting. Im stuck, tried to search on how to fix this problems with no luck.

My friend upgraded to a $500 card so he didnt need his "old" 9800, he said it worked great for him and nothing was wrong with it. Ive resorted to uninstalling drivers, putting back in my 9700, and reloading drivers. So im back to square one, any help is appreciated.

Thanks,
skeightmachine
__________________

skeightmachine is offline  
Old 01-19-2006, 11:45 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6
Default

Still artifacting
__________________

skeightmachine is offline  
Old 01-20-2006, 02:27 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

could be heat related. also if that card needs auxilary power make sure its plugged in
Nitestick is offline  
Old 01-20-2006, 11:08 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 512
Default

Is the 9700 artifacting or just the 9800 pro?
__________________

Life is too important to be taken seriously - Oscar Wilde
Metr01973 is offline  
Old 01-22-2006, 05:25 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6
Default

The 9700 runs beautifully, no problems what so ever. The 9800 runs only when I dont have any drivers installed. Its only when I install drivers (ive tried 3 different sets so far ) and restart that it artifacts and goes crazy on me.
skeightmachine is offline  
Old 01-22-2006, 07:00 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 13
Default

ive had that problem in games but its been a heat problem. Myself and my mates found that when we all (3 of us) went to ATi, the first thing we all said was how much we hated the drivers... im still using mine and still i dont enjoy the drivers. but best of luck to figuring that out, sounds unlucky.
__________________

Danny Flow is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.