Problems with nVidia graphics and playing movies... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-06-2006, 12:03 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 19
Default Problems with nVidia graphics (too dark, and movie problems)

XFX geforce 7300gs (latest nVidia drivers)
Abit KN8 nForce4 Ultra AM2
AMD 64 4200+ X2
Windows XP Home

Windows Media Player, WinDVD, DivX Player, VLC Player, Media Player Classic

Whenever I try and play a movie file (wmv, mpeg, etc.) or a dvd the colors are real screwy (leaning towards maroon-reddish), with heavy contrast, and are very dark. Changing the settings on my monitor did nothing, so I right clicked on my desktop and selected "NVIDIA Control Panel" I adjusted the brightness, which at first did nothing but suddenly my screen flashed and the video was fine. So I closed it, and watched the rest of the video. When I opened a new video though, the colors were screwy again (this happens even when I leave the current media player running and open a new video from the file menu). So I right clicked on the desktop, opened up the control panel, and then suddenly the colors switched back to normal.

So, my videos are screwed up unless I open the NVIDIA Control Panel. This is rather annoying, so how do I fix this? Any help is appreciated!


Oh, and also my screen colors are pretty dark and contrasted overall, and messing with settings doesn't seem to help the problem.
__________________

mrghost is offline  
Old 11-06-2006, 11:07 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 19
Default

Anyone?
__________________

mrghost is offline  
Old 11-06-2006, 11:29 PM   #3 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

yea i got the same problem, i have a second monitor that i have just for playing video's because of it
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 11-06-2006, 11:40 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 62
Default

Maybe thats your problem. What monitor do you have??
Tool462 is offline  
Old 11-07-2006, 12:03 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 19
Default

Benq FP71G+

I've had it for about four months. This has never happened before.
mrghost is offline  
Old 11-07-2006, 12:33 AM   #6 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

i think he was referring to me. no, i have a dual monitor setup, i play videos on my crappy card cause it displays them right, and my games on the nvidia cause its faster. monitor makes no diff, ive tried around, itd driver or card related. it might have something to do with that custom control for the color. its weird tho, even on the windows driver its messed up. has anybody out there found a solution to this? its annoying.
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.