Problems with NVIDIA Drivers - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-21-2005, 01:33 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3
Default Problems with NVIDIA Drivers

Well I have 2 weird problems, I am now using the latest NVIDIA Drivers that were released on 10/20/05 but my problems still persist. First problem is with video files the last 4 NVIDIA driver updates have caused my DVD Player, TV Tuner, BSPlayer and anything else that plays videos to instantly spurt up to 99% Usage and cause my system to run terrible but this I believe fixed or somewhat helped my other problem which is in gaming, "newer" games like F.E.A.R, Day of Defeat: Source and Quake4 all LOCK up (forcing to hardboot) or have the screen go black after a few minutes of playing fine.

My specs:
Windows XP Pro SP1
AMD 64 3000+ (Socket 754)
Chaintech VNF3-250 Motherboard
Chaintech 6600gt 128mb AGP Videocard (Latest NVIDIA Drivers)
1gig of Crucial ValueRAM (3-3-8-3)
A 40 & 80gb MAXTOR 7200RPM IDE HD (8mb Cache)
A 250gb MAXTOR 7200RPM SATA HD (8mb Cache)
A 320gb Western Digital 7200mb SATA HD (16mb Cache)
Sound Blaster Live Value Soundcard
Antec Trueblue 480w PowerSupply Unit

What I am looking for is either a fix or some ideas on a fix or a good third party or unoffical driver that I can try out that is up to date and not very old. Thanks.
__________________

Subject2Change is offline  
Old 10-21-2005, 01:35 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default

you could try to completely uninstall the nvidia drivers and then reinstall them, or to reinstall the programs that are messing up...
or even go back to the last working drivers, that wouldn't hurt anything...
__________________

Juice Daddy is offline  
Old 10-21-2005, 01:39 PM   #3 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Is this the only video card you have had in this system on the current software?
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 10-21-2005, 02:43 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3
Default

Originally had an FX5200 256mb and then switched to a 6600gt, I have formated since then. I have switched drivers many times and removed them completely, but I have different problems with different drivers.

Like I said latest drivers I can't watch Videos but I can play games smoothly with no lock ups or crashing, with old drivers I can watch videos but can't play games smoothly and have lock ups and other problems.
Subject2Change is offline  
Old 10-21-2005, 03:37 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default

up till this point, have you tried to completely remove the drivers, then reinstall them?
Juice Daddy is offline  
Old 10-21-2005, 04:57 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3
Default

Yes, I have removed the drivers, rebooted, and reinstalled. With different drivers, the original drivers and 3rd party drivers.

-edit- Updated Chipset drivers and problem was fixed.
__________________

Subject2Change is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.