problems with new build(need response ASAP) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-31-2008, 02:05 PM   #1 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default problems with new build(need response ASAP)

ok system specs:

q6600 (stock cooling for now)
2gb crucial ballistix
620hx
p5k mobo
9600gt


I got it all build yesterday, went into the bio and switched boot priority to the cd drive and put a windows hom cd in and was going threw the checks (the drive had stuff on it still so i formatted it threw here) at the end of the format it said the formate had not competed because the patition was damaged. I did it again but with a quick format and it said the same thing, so then i just deleted the entire partition and made a new one...tryed to install but it said the partition was damaged again. Then i was going to try it one more time and now it says it can't even access the disk. what the **** is going on, do i need a new hdd or what?
__________________

__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 05-31-2008, 02:10 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: problems with new build(need response ASAP)

Make sure the installation disk is clean, no damage, try only one stick of memory and have only one optical drive attached.
__________________

Ste is offline  
Old 05-31-2008, 02:17 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: problems with new build(need response ASAP)

ok, the disc is good, i tryed different slots for the ram but i'll try with only one, and i only have one optical drive in. be back in like twenty mins. BYUt wy would that affect my hdd working properly?
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 05-31-2008, 02:19 PM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: problems with new build(need response ASAP)

Sometimes there can be conflict or defects in the connections or cables that cause random errors, either way, have to try something.

In the end it is likely the harddrive at fault.
Ste is offline  
Old 05-31-2008, 02:45 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: problems with new build(need response ASAP)

ok, i tryed that and before i even got to the select the partition to install the os screen i got a bsod, here's what i wrote down from it:

Page_fault_in_nonepaged_area

*** Stop: 0x00000050 (0xf7ab94ab, 0x00000000, 0xf7ab94ab, 0x00000000

Should i try the other stick of ram only in?
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 05-31-2008, 02:46 PM   #6 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: problems with new build(need response ASAP)

Try the other stick of memory.
Ste is offline  
Old 05-31-2008, 03:21 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: problems with new build(need response ASAP)

ok i tryed the there stick and it didn't work again. It didn't bsod ths time though it just couldn't acces the hdd again.

So would you say that i need a new hdd then? Because if so i'll just order one right now. I wanted a new one anyway because this one is about three years old.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 05-31-2008, 10:38 PM   #8 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: problems with new build(need response ASAP)

Yes.

(Filler words)
Ste is offline  
Old 06-01-2008, 12:42 AM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: problems with new build(need response ASAP)

ok, thanks.

funny thing is, im not going to be able to order the new hdd for about 4-5 days, so i have a 1200 gaming comp sitting here that i can't use...

PS. i got my old comp working...it must have had bad grounding or something outside of a case, put it in a case i picked up from a friend and just had to go back to a system restore point and re-activate the os.
__________________

__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Possibly motherboard problems? zdozbou Hardware Repairs and Troubleshooting 7 04-11-2008 07:30 PM
crazy booting problems (emphasis in the "s") damiancds Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-02-2008 06:53 PM
Logging onto windows problems! Please help ASAP! preyingdragon Microsoft Windows and Software 16 09-05-2007 11:47 PM
AVG Free problems,, TomW Viruses, Spyware and Malware 4 05-08-2007 09:08 AM
Some MacBooks May Have Battery Problems Osiris Apple and Mac 0 04-27-2007 05:50 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.