Problems booting - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-15-2006, 09:11 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2
Default Problems booting

I just received some new ram. ocz value pack 2x512 mb 3200 ddr. The computer seems to recognice the ram just fine, but when i booted up the first time, windows seems to have been corrupted or something. I managed to boot it up, but i loaded at a marginal speed. This is not the real problem though, because i intended to reinstall windows anyways.

But when i try to boot from the windows xp-cd, i always get the message "choose proper boot device or insert proper boot media...". I've chosen the dvd-rom as the primary boot device in the bios, and i've also tried choosing it with the f8-option, but i get that message anyways.
__________________

anokah is offline  
Old 01-15-2006, 09:15 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

did you add the RAM to what you already had or did you replace what you had?
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-15-2006, 09:25 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2
Default

i replaced what i had. they're two similar chips, so i'm using the dual slots on my mb
anokah is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.