problem with sound device... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-01-2006, 07:54 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Default problem with sound device...

Today I re-installed Windows XP onto my Laptop, everything is pretty much fine except now I can't play any sound files like CD's or MP3's using any sound players. After some poking around my sound device seems to be missing or something wrong with it. I'm not computer savvy enough to understand what's going on, any help would be appreciated. Thanks.
__________________

dissident is offline  
Old 09-01-2006, 08:16 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486
Default

Did you reinstall any sound drivers that came with your laptop? They might be on a CD that came with the laptop when you bought it.
__________________

Vybuni is offline  
Old 09-01-2006, 10:45 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Default

i don't have the disc, but i was told i could get all those drivers online. i haven't been able to found where to get these specific sound drivers and the generic Windows Updates that the microsoft website gives don't seem to have what i need. does anyone know of a specific site where i could get the drivers?
dissident is offline  
Old 09-01-2006, 11:21 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486
Default

You could look at your laptop manufacturer's site. That's where I would start. You could also look at the mobo manufacturer's site, if you know what it is.
Vybuni is offline  
Old 09-02-2006, 12:04 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Default

sorry but what is mobo?
dissident is offline  
Old 09-02-2006, 12:11 AM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Mobo means motherboard. It's the panel that has all your internet plug, sound, usb, audio, and video on it.

Could you give us the brand/model of the laptop so we can look for you?
talldude123 is offline  
Old 09-02-2006, 12:24 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Default

oh gotcha, didn't understand the abbreviation. it's a compaq presario R3000
dissident is offline  
Old 09-02-2006, 01:12 AM   #8 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default

There are three different R3000's listed... an AMD model, an Intel model, and a R3000T.

Here's the link's to your driver download sites:
Compaq Presario R3000 (AMD) Notebook PC
Compaq Presario R3000 (Intel) Notebook PC
Compaq Presario R3000T Notebook PC
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 09-02-2006, 01:34 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Default

you guys are amazing, thank you very much. i'll try and get it working tonight.
__________________

dissident is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.