Problem with ram - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-16-2007, 06:59 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2006
Posts: 27
Default Problem with ram

ok i built a new rig about a month ago and i have a problem with the ram.
my specs are....

cpu = core 2 duo e6600
gcard = evga 8800gts
powersupply = 650 watts
motherboard = ASUS p5n-e sli
ram = 2 sticks of 1gb corsair xms ddr2 800
harddrive = seagate sata 320gb

ok so my problem with the ram started when i first built the pc and was trying to install window.....every time i would install it i got an error so i took one stick out and it installed fine....then i put the stick back in and the comp kept locking up so i assumed i had a bad stick of ram.

well a weird problem has come up and to explain it i will name them by letters

the stick that was supposedly the good stick = Stick A
the stick that was supposedly the bad stick = stick b

ok so lately i have been using just stick a and everthing was going fine.......but a couple of days ago i decided to try using both sticks again. so i tried putting stick b in by itself just to see if works......and it worked....i played a game and nothing went i then put stick a back in with stick b. it was setup like this. stick b in slot a1 and stick a in slot b1....i did that because the colors of the slots matched up so i assumed it was right....but i started up and it wouldnt get past bios so i assumed i put it in the wrong i put stick b in slot a1 and stick a in slot a2.....and i got windows to start but after a few seconds it i then assumed that is wasnt a problem with the stick but a problem with the slot....however.......i decided o well ill just put stick a back in by i took stick b out and put stick a back in.....didnt work....i had it in the right slot....i was using the stick of ram i thought to be the good one since it had worked perfect for a month and now all of a sudden it doesnt work(as in windows crashed and sometimes doesnt i tried stick b by itself and it now im completely dumbfounded and i was hoping u guys could figure this out.
SmellyOne is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:46 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.