Problem with Mobo Power Connector - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-23-2012, 03:37 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 75
Default Problem with Mobo Power Connector

Heyoo.

I have an old Dell XPS 600 which I want to put all the components into a new case. I also bought a new ATX PSU for this since the Dell one was extremely proprietary.

I am running into an issue though, the motherboard has a 10-pin power connector (POWER12V) while the new PSU only has a standard 8-pin.

Here is the PSU: Newegg.com - Refurbished: Diablotek ZR ZR500 500W ATX Power Supply

Here is the Motherboard: Documentation

Is there anyway I can get an ATX 8-pin to work on Dell's 10-pin?

I've found some other people with the same problem, but I have yet to see a solution.

Thanks everyone!
__________________

yo1mcool is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2012, 09:10 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Problem with Mobo Power Connector

That's why the PSU was proprietary, cause the board is also. I does not use an 8-pin for power. It uses a cut-down 20/24-pin.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2012, 03:04 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 75
Default Re: Problem with Mobo Power Connector

Attachment 5402

Could I simply modify it to be a 10-pin, then wire the additional two pins in parallel?

Or is there a chance the amperage could drop too much?
Attached Images
File Type: jpg z.jpg (20.1 KB, 9 views)
yo1mcool is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2012, 11:51 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 75
Default Re: Problem with Mobo Power Connector

Just a quick shameless bump.

I have the 10-pin connector from the Dell PSU. Think I could just wire it using the wires for the 8-pin on the new PSU?
__________________
Antec 300
LANPARTY DK X38-T2R
G.Skill DDR2 800 (PC2 6400) 4GB (2 x 2GB)
Intel Core2 Duo E8400 3.0GHz
ATI Radeon HD 4850
Windows Vista Home Premium SP1 64-bit English
Power & Cooling QB 750W +12V @ 60A
Western Digital Caviar SE16 640GB
yo1mcool is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Power Cable Connector Problem jambab System Upgrades 2 02-03-2011 04:22 PM
Motherboard system panel connector problem (power sw) robilcorb Hardware Repairs and Troubleshooting 0 03-14-2010 02:47 PM
Need help on power connector wxt38 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 02-08-2006 07:58 PM
Power Supply/Power Connector therealnapster8 System Upgrades 4 01-02-2006 05:23 AM
MOBO Power Connector AuThoRitY Monitors, Printers and Peripherals 4 06-30-2005 01:30 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.