Problem installing programs - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-31-2006, 12:43 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4
Default Problem installing programs

When i try to install large programs i keep getting scratched disc errors I know its not the cds cause the same cds work on my laptop and other computers and they aren't scratched at all.

so far i have tried replacing the CD rom with 2 different CD roms i had laying around (both of which work in the other computers they are in) and i have replaced the cables connecting the cd-rom to the motherboard.

then i decided it must be my HD so i went out and bought a new sata WD HD i plugged it in same error. tried all three cd roms nothing worked.

then i bought a new MOBO thinking my IDE for my cd-rom was bad i put it in got excited when i got past the first CD of wow and then on cd 2 same error.

basically the only thing left on my computer that is original is the CPU, PSU, and my 1 gig stick of Kingston ram and my video card (i have tried other video cards).

anyone ever heard of anything like this? what should i waste my money on next i almost have a new PC?
__________________

hagoojw is offline  
Old 07-31-2006, 12:44 PM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Is there a reason you never tried repairing the OS?

I don't see how this error would make someone replace almost all their hardware...
__________________

__________________
brady is offline  
Old 07-31-2006, 12:47 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4
Default

i installed windows first thing and after i bought a new HD this isn't the problem i have done it at least a dozen times.
hagoojw is offline  
Old 07-31-2006, 12:51 PM   #4 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Hrmmm.... Interesting.

can you list or screen shot the exact error message?
__________________
brady is offline  
Old 07-31-2006, 12:54 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4
Default

i am currently on my Laptop at work i will in a few hours

basically it says damaged cd or my HD has errors
hagoojw is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.