Problem with hard drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-12-2006, 08:10 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
Default Problem with hard drive

I bought this new Western Digital Caviar RE 250GB Serial ATA 150 Hard Drive and now it won't show up in My Computer. I don't know why it won't show up. This is a home built computer. It has Windows XP operating system, an MSI 865PE Neo2 motherboard, 1 Liteon DVD rom drive and 1 CD RW drive, at the moment 2 hard drives, 1 40Gb hard drive and the other a Western Digital 250Gb Serial ATA that I can't seem to use. The hard drive looks as if though it is running but I can't seem to use it. Can anyone help with my dilemma?
__________________

jonny715 is offline  
Old 02-12-2006, 11:47 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 44
Default

Try reinstalling ur ide drivers
__________________

DJBUDDY is offline  
Old 02-13-2006, 01:17 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 21
Default Format it

You have to format the hard drive first before you can use it buddy ;D
gosugenji is offline  
Old 02-13-2006, 01:44 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
Default Re: Format it

Quote:
Originally posted by gosugenji
You have to format the hard drive first before you can use it buddy ;D
How do I format the drive?
jonny715 is offline  
Old 02-13-2006, 04:33 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 110
Send a message via AIM to Satan666
Default

Its sapouse to come with a cd and make sure your have IDE cable plugged in correctly, if anyone of them not work then try looking at the jumpers.
Satan666 is offline  
Old 02-13-2006, 04:40 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

its SATA not IDE. any particular reason you bought the RAID Edition? but basically format it and ye shall be fine. go into control panel>administrative tools>computer management and then click disk management on the left. find the new drive in the list and right click on the diagram above where it says "unallocated space". click "new partition" or "create partition", whatever it says and follow the wizard
Nitestick is offline  
Old 02-15-2006, 10:49 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 21
Default

worked for my new 300gb sata too =D
__________________

gosugenji is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.