Problem with full screen programs and monitor - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-09-2006, 09:15 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6
Default Problem with full screen programs and monitor

When I use a full screen program, after a while my monitor stops responding until I reboot the computer. Any help is appreciated.
__________________

chunkyfunky is offline  
Old 10-09-2006, 09:21 AM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Maybe your graphics card or processor is overheating. Check your temps with Speedfan (Google it).
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-09-2006, 09:32 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6
Default

my cpu is like 50c internal temp is 40c and Remote and hdo are 40c also... i dont know that much about computers so i dont know if it is overheating so plz help.
chunkyfunky is offline  
Old 10-09-2006, 09:59 AM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

Those temps are not overheating.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 10-09-2006, 10:03 AM   #5 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

Temps like 60C+ are overheating for CPUs. The GPUs can tolerate more maybe like 70C.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 10-09-2006, 10:08 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6
Default

Thx but does anyone know what i can do to fix this?
chunkyfunky is offline  
Old 10-09-2006, 10:17 AM   #7 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Try re-installing your graphics drivers.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-09-2006, 10:34 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6
Default

how would I do this?
chunkyfunky is offline  
Old 10-09-2006, 11:26 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6
Default

anyone?
chunkyfunky is offline  
Old 10-09-2006, 11:55 AM   #10 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

Uninstall your graphics drivers in add/remove programs in the control panel. Then download the latest and install them.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.