Problem during gaming. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-27-2010, 06:56 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 29
Default Problem during gaming.

I currently am using the Evga 790i ultra Motherboard and ive been having a problem since i updated my bios. When gaming (wow) the computer will freeze, and nothing will respond including keyboard (caps light,scroll lock) ect.

I decided to wait to see if it blue screened but it didn't. Instead the music stopped skipping for a moment but sounded very distorted (robotic) then skipped again and froze.

Could this be a problem with voltage to processor or ram timings? This very rarely happens, maybe twice a week.
__________________

oogee is offline  
Old 10-27-2010, 07:16 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Problem during gaming.

Is that onboard video?

Make sure you have the latest drivers.

I'd check your temps, too. Show us a screenshot of HWMonitor.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 10-27-2010, 07:25 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 29
Default Re: Problem during gaming.

The video card is 9800gx2

Drivers up to date.

HW monitor: http://img829.imageshack.us/i/hwmh.jpg

The fact that even the keyboard lights don respond seems to me like its hardware, but im pretty newbie.
oogee is offline  
Old 10-27-2010, 07:38 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Problem during gaming.

If your problems started after a bios flash then something in your bios probably needs to be readjusted. Not every new bios is going to be good for every user. You may want to flash back to your previous bios unless you need the new bios.

I know there are a lot of new bios for my mobo but after trying them out the bios I'm using is version 44 and the newest is version 74.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 10-27-2010, 07:45 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 29
Default Re: Problem during gaming.

Well, its done this before, but not in a long time until the bios update. You're right i might have to backdate, but I'm afraid that i had some setting set up in the previous bios that are now lost.
oogee is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with Gaming Kristopherkd Hardware Repairs and Troubleshooting 6 11-10-2009 01:53 AM
Gaming PC - Problem demiZE New Systems | Building and Buying 5 02-01-2009 03:33 PM
Gaming Problem Mistraliam PC Gaming 6 03-29-2006 07:14 PM
gaming problem doug420 PC Gaming 18 08-02-2005 07:11 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.