Problem with alienware desktop (not sure on model) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-25-2009, 11:03 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Problem with alienware desktop (not sure on model)

Ok I have 4 Sata hard drives total, and I can plug 2 hard drives into the ports Raid 1 and raid 2 and it will detect, but whenever I plug it in to the ports sata 1 and sata 2 it wont detect. But I did get lucky once and I got 3 HDs to show up with one in sata 1 but every time i plug in the forth one it goes back to only reading to hard drives Im super puzzled WTH is the problem. lol



thats a picture of how it was when I got all 3 plugged in.
__________________

mikesx4911 is offline  
Old 06-25-2009, 06:19 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: Problem with alienware desktop (not sure on model)

Check your SATA drivers and look in Device Manager and make sure the SATA 1&2 chipset is showing up. I know on my motherboard one bank of SATA plugs are fine, but the other is disabled.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 06-28-2009, 12:46 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Re: Problem with alienware desktop (not sure on model)

theres no OS installed yet, just trying to get them to detect in BIOS lol
mikesx4911 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to install XP 64bits on new HP desktop - problem with SATA manolain New Systems | Building and Buying 2 09-01-2009 07:43 AM
All VOIP programs (skype, yahoo, msn) cause PC crash (only voice calls, chat ok)??? disksko Hardware Repairs and Troubleshooting 10 03-17-2009 09:17 AM
ATI Radeon HD 2600 Pro problem; freezes computer/won't allow boot! Rawan AbuSalman Hardware Repairs and Troubleshooting 5 07-04-2008 09:44 AM
Chronic Rebooting Problem AND_YOU_ARE Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-24-2007 06:04 PM
$1000 Challenge... OnlyCurious New Systems | Building and Buying 33 04-22-2007 01:34 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.