Problem with AGP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-18-2005, 12:47 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Location: Minneapolis, MN
Posts: 159
Send a message via Yahoo to kizzeith
Angry Problem with AGP

I am trying to get a system running...everything powers up (HDD<IDE Drives<and Processor Fan is running) but I get no response from the video card in my AGP Slot. I also noticed that the fan on my video card does not run which leads me to believe that its not getting any power. I know the video card works, and have tried other cards and also get no response.

Heres the specs:
Asus MOBO azn8x deluxe
ATI Radeon 9600 8x agp
512 MB DDR PC 3200 Mushkin! Ram

ANy ideas anyone? I have done a CMOS reset, PSU reset, and I'm basically out of ideas. I have also tried a different PSU and still no response. Somebody please come up with a magical cure for me, I would appreciate it greatly! Please dont tell me the MOBO is dead

Thanks!

KEith
__________________

__________________
Gateway Machine - I know...I sold out...if I could do it over I'd have built like I used to :(
MS Vista Premium 32-bit
AMD Phenom (9500) Quad-core Processor 2.20 ghz
500GB hard drive
3GB DDR2 RAM
2 Free PCI-E slots x1
1 Free PCI-E x16
kizzeith is offline  
Old 12-18-2005, 12:49 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Location: Minneapolis, MN
Posts: 159
Send a message via Yahoo to kizzeith
Default

Oh yeah forgot
AMD Athlon XP 2500+ @ 2.08 GHZ
__________________

__________________
Gateway Machine - I know...I sold out...if I could do it over I'd have built like I used to :(
MS Vista Premium 32-bit
AMD Phenom (9500) Quad-core Processor 2.20 ghz
500GB hard drive
3GB DDR2 RAM
2 Free PCI-E slots x1
1 Free PCI-E x16
kizzeith is offline  
Old 12-18-2005, 09:58 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,243
Send a message via AIM to CrAzY_GaMeR_07
Default

is there a power cord that goes into your card?
__________________
CrAzY_GaMeR_07 is offline  
Old 12-18-2005, 10:16 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Sound's like your mobo is screwed if no other card's work in it.
Shumway is offline  
Old 12-20-2005, 12:50 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Location: Minneapolis, MN
Posts: 159
Send a message via Yahoo to kizzeith
Default

No, no power cord
__________________
Gateway Machine - I know...I sold out...if I could do it over I'd have built like I used to :(
MS Vista Premium 32-bit
AMD Phenom (9500) Quad-core Processor 2.20 ghz
500GB hard drive
3GB DDR2 RAM
2 Free PCI-E slots x1
1 Free PCI-E x16
kizzeith is offline  
Old 12-21-2005, 04:29 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Martin's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: California
Posts: 1,422
Default

Sorry, looks like the motherboard needs to be replaced. It is definite if you have a PCI graphics card laying around and it works/doesn't work.
__________________
Martin's Page of Stuff

I judge you when you use poor grammar.
Martin is offline  
Old 12-22-2005, 04:39 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Location: Minneapolis, MN
Posts: 159
Send a message via Yahoo to kizzeith
Smile

I'm Super stoked! I was checking out the asus website and noticed that my board is under warranty...as they offer 3 years on it! Then i opened up a box in my room that has old crap (bank statements, etc) in it and thought there was a 1% chance it was in there, and it was!!!!!!!!!!!!!!!!!! I still have a year left on that sucker! BEST DAY OF MY LIFE lol jk, but seriously though it is!
__________________

__________________
Gateway Machine - I know...I sold out...if I could do it over I'd have built like I used to :(
MS Vista Premium 32-bit
AMD Phenom (9500) Quad-core Processor 2.20 ghz
500GB hard drive
3GB DDR2 RAM
2 Free PCI-E slots x1
1 Free PCI-E x16
kizzeith is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.