Printer .... kinda wierd - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-10-2005, 03:39 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 1
Default Printer .... kinda wierd


I have been having problems with this single printer. It's a Canon ip1600 photo printer. I am trying to install it on a Dell Dimension 8400 computer and it's not working lol.

Well I have tried to install the drivers countless times and have failed. What I don't get is why it wont read the drivers from the CD that came with the printer or when I copy those files to the harddrive.

The printer comes up as "Other Devices" in the Device Manager but when I go to update the drivers I point it to the CD (or the C: where the files are copied as well) and it tells me everytime that the Necessary Software cannot be found. But this is the CD that came with the printer.

I thought this was the printer then and it just was acting up. Well I brought the printer to another workstation at our company and installed the drivers exactly like I would on the dell. Everything worked fine like a normal install of a printer would, but then taking it back over to the dell desktop did not change what was happening in the first place.

Neither my boss (Head computer Tech Analyst) or I can figure out what is going on and I was wondering if we were just missing something obvious or what. Any help would be greatly appreciated. Thanks in advance!

skeptikal is offline  
Old 10-12-2005, 10:21 AM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 220

I'm not sure whether your Dimension is part of a work group or domain but it is possible for windows permissions to be set so that drivers that have not been signed by microsoft can not be installed. Alternatively you might want to try connecting the printer > inserting the CD and running the software/driver installation and then seeing whether it is recognised in device manager or under printers in the Control panel. If you still have no luck try downloading the latest drivers from the manufacturer of the printers website.

<a href="">
<img src="">
<p>Gaming Blog and Forum
Retro is offline  
Old 10-12-2005, 10:31 AM   #3 (permalink)
S e c u r e d
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760

Kinda sounds like a USB issue. Can you update the drivers for your USB controller ?

You should also try to pull the drivers via 'INF' just incase.
But I would update the usb drivers first.

Another thought... Is this a USB 2.0 cable ?
brady is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:29 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.