power supply fan - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-15-2007, 09:19 PM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Apr 2006
Posts: 189
Default power supply fan

the fan on my power suply often doesnt run... All of the other case fans work, and everything in the case feels and seems to be cool. Does the psu fan only turn on when necessary... or is mine broken?

It is an Antec SmartPower 450w

triskit is offline  
Old 01-15-2007, 10:23 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
sPlAtOiD's Avatar
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748

I think the Antic smart power is susposed to run like this. You can Google Antic SmartPower 450 Review and that will give you some info.

sPlAtOiD is offline  
Old 01-16-2007, 01:31 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
CrazeD's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD

Does it have two fans?

My Antec Smartpower 500w has 2 fans (one intake, one exhaust). The intake one runs all the time, and the exhaust one only comes on if it gets too hot. So far, it's never come on (at least that I've noticed).

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 01-16-2007, 02:26 AM   #4 (permalink)
True Techie
Join Date: Apr 2006
Posts: 189

yeah, mine seems to be the same. Thanks
triskit is offline  
Old 01-17-2007, 06:28 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2006
Posts: 19
Send a message via AIM to venividivici Send a message via Yahoo to venividivici

I don't want to hijack this thread, however seeing as my problem pertains to a similar problem I figure it would be redundant to start a new thread.

Anyway on an HP Pavilion media centre TV PC the main fan in the PSU has crapped out on me. All the other fans are running fine. My concern is what damage might be done if I used the computer for a day or two without the PSU fan working?

I have left the side panel off to allow air to get in. My apartment is usually kept quiet cool, and nothing seems to be out of the ordinary performance wise. The computer is brand new, so I plan to get the problem fixed or just get a better PSU seeing as the problem surfaced when trying to install a video card that I just was just too much for this PSU to handle.

Anyway, any advice is greatly appreciated.
venividivici is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:11 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.