Power Saving Mode? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-23-2011, 12:37 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
Default Power Saving Mode?

After my computer sits for a while the moniter enters power save mode like it should but it won't come out of it unless I force restart my computer. I can't even press the power button once and wait for it to shut down properly, because it never will. I have to hold the button until it forcibly shuts down.

Then, after I start it back up and sign in to my profile, the screen goes black and it takes 1-2 minutes for the desktop to load.

I've tried searching on the internet and I've come up with "It's either the monitor or the graphics card, or possibly the cable connecting the 2." Well my moniter tests out fine. I bought a new cable. I bought a 250 dollar graphics card. It worked fine all day yesterday, but this morning it was stuck in power save mode and did the same song and dance all over again. Can anyone guess as to what's up? (I hope it's not hard drive related because I'm on my 3rd one for this computer as it is)
__________________

deere55 is offline  
Old 08-23-2011, 05:49 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Power Saving Mode?

try resetting the bios.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 08-23-2011, 07:27 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
Default Re: Power Saving Mode?

How exactly do you do that? I unplugged the motherboard and removed the battery. I'm not sure if that's what you mean, but if it is then it didn't work.

I've tried installing new drivers, moving the ram cards around, and just about everything I can think of. i'm beginning to wonder if my motherboard is trashed
deere55 is offline  
Old 08-23-2011, 07:32 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Power Saving Mode?

Removing the battery will reset the bios. There may be a setting in the bios relating to standby mode.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Power Saving Mode Heer Hardware Repairs and Troubleshooting 1 10-23-2006 01:13 AM
power saving mode ITZBVAN005 System Upgrades 4 07-24-2006 03:41 PM
entering power saving mode ITZBVAN005 System Upgrades 3 06-08-2006 04:49 PM
power saving mode on monitor ITZBVAN005 System Upgrades 4 02-08-2006 01:18 AM
win XP keeps saying power saving mode and shutdown giga Microsoft Windows and Software 0 12-22-2005 01:18 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.