Power Issues - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-16-2006, 11:35 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Unhappy Power Issues

I have a problem that has stumped me. I have a PC that won't power on, nothing, zip, nadda. I first thought of a bad power supply, so i bought one, still nothing, zip, nadda. I figured, hmmmm....ok maybe mobo. Replaced mobo with new one kept the new PSU in and still nothing, zip, nadda. Thought ok, it's a power issue, maybe it's the switch on the case, put new mobo, new PSU and everything else in a new case, still nothing, zip, nadda. I thought ok, maybe a device is making it do this so i unhooked all case fans, optical drives and floppy from the PSU leaving only the mobo and HDD and case hooked to power, still nothing, zip, nadda.

So now i am stumped, where do i go from here what else causes a power issue like this? I made sure the case was properly ground on the mobo and that all case plugs like reset, power switch etc are in the proper places on the mobo.

Just need a little more help thinking of what it could be.

Thanks
__________________

sircadian is offline  
Old 08-16-2006, 11:39 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 42
Default

No fans spin at all? No lights, nothing? Have you made sure the outlet in which you're using is properly working?
__________________

__________________
<A HREF=\"http://www.myspace.com/uatony\"><IMG BORDER=\"0\" SRC=\"http://i5.photobucket.com/albums/y155/runningfromvirginia/Specs.jpg\"></A>
LiQuid STATus is offline  
Old 08-16-2006, 11:44 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Default

yeah...nothing, no lights, no spinning of anything. I have used several outlets and several power strips. Everything else connected to the strips work.
sircadian is offline  
Old 08-16-2006, 11:46 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 42
Default

You plugged the case and heatsink fan into the appropriate slots on the motherboard right?
__________________
<A HREF=\"http://www.myspace.com/uatony\"><IMG BORDER=\"0\" SRC=\"http://i5.photobucket.com/albums/y155/runningfromvirginia/Specs.jpg\"></A>
LiQuid STATus is offline  
Old 08-16-2006, 11:58 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Default

yes i did....exactly where the mobo specs say to. This computer was built by someone and purchased by a friend of mine of the craigslist a month ago. it worked great and then one day just shut off and wouldn't power up again. He asked me to look at it because i know more than he does. Apparently not enough though :P
sircadian is offline  
Old 08-17-2006, 12:03 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 42
Default

OH well then dude, there is your answer. If the motherboard is dead, then why are you waisting your time plugging everything into it?
__________________
<A HREF=\"http://www.myspace.com/uatony\"><IMG BORDER=\"0\" SRC=\"http://i5.photobucket.com/albums/y155/runningfromvirginia/Specs.jpg\"></A>
LiQuid STATus is offline  
Old 08-17-2006, 12:12 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Default

but its a brand new mobo from fry's i installed it after the problems...it is a new case, new mobo, new PSU, i installed all these after the power problems
sircadian is offline  
Old 08-17-2006, 01:12 AM   #8 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

here are some answers

power surge might of fried ur mobo or ESD
also ur grounder on ur power cable might be not working well.
hope u find a solution or ur screwed and need to replace that new mobo
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.