POST problems turning into major headache - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-17-2006, 02:28 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1
Default POST problems turning into major headache

My computer froze up on me about 2 weeks ago. I was doing some research and found out my computer mobo had a rep for being bad. My old mobo is an ASUS P5S800-VM. My friend got me a new mobo for christmas. It is a GIGABYTE 8I865GME-775. I looked on Newegg and no one has reported a problem with them. I put it in and hooked everything up. My lights and fans came on, but my processor fan is spinning for a few seconds and then stopping. The same thing is happening to my optical drives. Also, after a lil while, my whole computer turns off. My friend said my power supply wasn't strong enough, so I went and get a 650w PSU. I put it in, and all the same problems are still there. Is there some chance my mobo is bad, or that maybe I didn't connect something right? Any help would be good.
__________________

sk8terboi1912 is offline  
Old 12-18-2006, 12:06 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

Try to unplug everything but the RAM CPU Video card and try that. Reset your components. When I last had a problem like this it was bad ram.
sPlAtOiD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.