Post? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-17-2006, 03:47 AM   #1 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Post?

okay i got my ram, cpu, graphics card, and psu up in my build right now... and i wanted to know if i can get a post... cuz i turn it on, and everythings running, and all the lights saying the parts are working are on.. but i don't hear this beep when it turns on, i don't see anything on the monitor either... any suggestions what may be wrong, if anything is wrong?
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-17-2006, 04:48 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 50
Default

The order of trouble should probably be PSU, Motherboard and CPU.
Have you got any way of testing your PSU?
Also, what are your specs?
__________________

__________________
*Opteron 165 @ 2.7 Ghz
MSI K8N Neo4 Platinum
2 GB OCZ PC3200
Gigabyte 8800 GTX
250Gb HDD
24 inch display (with bonus high pitched squeaky sound-- thx gateway)

*Dell XPS Gen2 laptop
teddyn is offline  
Old 02-17-2006, 08:50 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 182
Default

If you have a "D-bracket" for troubleshooting, hook it up and see what the Leds read.
Verify the Cpu has power..... @ 4pin plug 12v.
Remove and re-seat Ram & video cards.

any change....
__________________
Sig reinstated.
JKnPA is offline  
Old 02-17-2006, 09:58 AM   #4 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

D-bracket??? ... uhh, not sure what that is i don't really have time to search that in right now, bout to leave for school... but when i get back home i'll try what you asked, i could probably do some reading at school today.. and the specs are in my sig, only the ram is from my compaq.... 512mb
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-17-2006, 10:57 AM   #5 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

ok well i managed to make it to school... still new with this posting thing, tried reading a little... there are 3 lights on my motherboard on, im' not sure if the one that is red is bad, or if its supposed to be red, i need to check my mobo manual again when i get home.. i'll try taking everything out and putting everything in... well i dunno about the cpu, i don't have any more thermal paste, so i don't think i wanna take that out.. and both 4 pin connects are hooked up to the mobo to psu, and that lil 4 pin for the cpu is hooked up also, everything seems to be running... but no post... hopefully it doesnt act up when i get the last of my parts
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-17-2006, 01:15 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 182
Default

Ok........
What is the exact model mobo ? Remove & re-seat your Ram & video card.
Do you need an extra power source(connector on top, I think) for that video card?
Check the current rating of the 12volt rail.
Verify your Ram( memory) is correct for your mobo.
Do you have the case speaker connected to the mobo so you can hear the "Beep" during POST ?
* You have to eliminate everything else before looking at the Cpu or Mobo!
__________________
Sig reinstated.
JKnPA is offline  
Old 02-17-2006, 04:29 PM   #7 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

ahh, i didnt check the speaker yet.. and the ram is pc3200, uhh its an abit kn8 sli... uhhh, 19 A for 12 volt rail i think it was, and both 4 pin connectors are hooked up for the graphics card, i'll try reseating right now
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-17-2006, 04:51 PM   #8 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

ah.. i dunno what it was.. i just took out the graphics card, ram and redid some wire (it was the usb wiring... so it wasnt sound) and the beep came out, now i think i'm going to steal the hd from my compaq!
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.