Possible power unit problem? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-16-2007, 06:17 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 602
Default Possible power unit problem?

Hello,

I hear a whining noise coming from my power unit and when I try to start my computer, it goes through the entire bootup sequence, then shuts down and restarts when it almost makes it to my desktop. All fans are spinning and my temps are good. Do I need to buy another power unit?

Thanks.
__________________

__________________
-AMD Phenon X2 555
-Gigabyte GA-880GA-UD3H
-Western Digital Caviar RE WD2500YD 250GB 7200 RPM 16MB Cache Serial ATA150
-Patriot Sector 5 DDR3-1333 (4GB)
-Rosewill 500W PSU
leonardmp92 is offline  
Old 06-16-2007, 06:52 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
advancedgeek's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 643
Send a message via AIM to advancedgeek Send a message via MSN to advancedgeek Send a message via Yahoo to advancedgeek
Default Re: Possible power unit problem?

maybe something is wrong inside as i had that problem before. just knock it and it should be fine but i never had problem restarting itself but sometimes the fan doesn't align correctly. especially with old ones or some crappy ones. or else buy a new psu. and are you sure it has enough power for all the components?

how many watts is your psu? what components do you have? cpu, graphic card, hard drives etc. if you are sure that your psu can handle enough power then something might be wrong with the psu.
__________________

__________________
Graphics card: Inno3D Nvidia GeForce 8800 GTS @ 640/940 (core/memory)
MB: Gigabyte GA-965P-DS3 v3.3 F12
RAM: 2 Kingston HyperX DDR2 800MHz (4GB total)
CPU: Core 2 Duo E6320 @variable rates (will fix my fan problem soon and overclock high again)
HSF: Thermalright Ultra 120 Extreme & Antec Tricool 120mm fan
PSU: Delta Serverpower 550W
HD: Seagate 400GB ST340032AS & Excelstor 80GB (both SATA)
Case: don't know what case it is but it is very crappy
Optical Drive: Lite-on 16X DVD+&- RW DL (died) using a CD-ROM drive until I get a new blu ray burner or whatever i can get


http://web26.hopto.org:443/

**been afk from tech-forums for a while so this is the updates specs**
advancedgeek is offline  
Old 06-16-2007, 07:08 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 602
Default Re: Possible power unit problem?

Thanks for the reply. Not sure if I have enough power for everything, believe it is a 450W and I only have the regular stuff, no high end graphics card or extra stuff. Sounds like there is an issue w/ the fan of the PSU. Any recommended new PSUs?
__________________
-AMD Phenon X2 555
-Gigabyte GA-880GA-UD3H
-Western Digital Caviar RE WD2500YD 250GB 7200 RPM 16MB Cache Serial ATA150
-Patriot Sector 5 DDR3-1333 (4GB)
-Rosewill 500W PSU
leonardmp92 is offline  
Old 06-16-2007, 06:37 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 602
Default Re: Possible power unit problem?

Just realized that I only have 350W and it was the PSU that came w/ the case. Good case...maybe not good PSU.

What do you all recommend...450? 500? Just have regular compenents listed below.

Also, how much should I typically spend for a PSU? $50?

Thanks!
__________________
-AMD Phenon X2 555
-Gigabyte GA-880GA-UD3H
-Western Digital Caviar RE WD2500YD 250GB 7200 RPM 16MB Cache Serial ATA150
-Patriot Sector 5 DDR3-1333 (4GB)
-Rosewill 500W PSU
leonardmp92 is offline  
Old 06-16-2007, 06:44 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 602
Default Re: Possible power unit problem?

Anybody rec a good PSU?
__________________
-AMD Phenon X2 555
-Gigabyte GA-880GA-UD3H
-Western Digital Caviar RE WD2500YD 250GB 7200 RPM 16MB Cache Serial ATA150
-Patriot Sector 5 DDR3-1333 (4GB)
-Rosewill 500W PSU
leonardmp92 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Antec Sonata II Power Problem: BSoderstrom Hardware Repairs and Troubleshooting 3 06-12-2007 05:27 PM
AMD Athlonô 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM
Chronic Rebooting Problem AND_YOU_ARE Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-24-2007 06:04 PM
Really Weird Power Boot Problem i_am_a_robot Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-10-2007 08:13 AM
just changed power supply, weird harddrive problem (sata) idrisguitar Monitors, Printers and Peripherals 0 03-31-2007 11:47 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.