Possible Hardware Failure - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-23-2007, 12:41 PM   #1 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 250
Send a message via AIM to lev2323
Default Possible Hardware Failure

Ok, will try and make this long story short as possible.

Parts in signature.

I got two of these computers for myself and my wife. Only difference was the case.

When we first got them, we had nTune (software from nVidia) installed on them, came with the chipset drivers. This, when the BIOS are flash/updated, corrupts the BIOS and you must RMA the board to get a new one. Had to do this on both boards. Got the first new board back, put one system back together(we'll call this sysA) and got graphic tearing in games.

Here is an example: http://www.the5th.org/images/wowimage.jpg

You can see it grabs an image then pukes it all over the screen. If you minimize the game then bring it back up, it fixes itself, but then it will mess up again soon thereafter. I tried moving the video card to another slot, swapping to a different video card, checked all my voltages, updated drivers, tried an older version of the video card drivers and nothing fixed it. An eVGA tech told me to swap PSUs, so I did. That seemed to fix it, but then a day later, same issue was still happening. Its completely random. I even got the second replacement board a couple days later and put it in the system and it still was having the graphic tearing.

Now, sysA will still get graphic tearing, and sysB (used the first board that came in) will lock up in games, usually as soon as they start, but sometimes it will take awhile.

I have no idea where to go with this one. Only thing I have not tried is wiping the drive and reinstalling windows, thinking that maybe something is wrong there.

Any ideas? I can't think of anything else I could try.
My Computer:
C2D E6420 2.13, FSB 1066MHz
OCZ SLI-ready 1066MHz 5-5-5-15T
eVGA NF63 motherboard
eVGA 8800GTS 640MB
Sound Blaster Audigy 2 ZS
Windows XP Pro 32 bit
OCZ GameXstream 700w PSU
lev2323 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hardware failure san21893 Overclocking and Modding 5 09-01-2007 03:11 AM
MAJOR Hardware Issue. Please help Patchiz Hardware Repairs and Troubleshooting 9 07-15-2007 09:13 PM
Blue screen of death, hardware failure possible? Torlen Hardware Repairs and Troubleshooting 2 06-06-2007 11:26 PM
User Locked Out of Account....Its Weird Though.... qbbraveheart Computer Networking and Internet Hardware 2 05-07-2007 08:58 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:22 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.