Is this possible? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-17-2006, 01:20 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 104
Default Is this possible?

Is it possible to take out the Hard Drive of a computer, put it inside another computer and get files from it?

This is the problem I have, I can't turn on my computer at the moment because the PSU died. And I need to save some stuff on CD. I was wondering, is it possible to take out its HD and put it in my brothers computer, and get the files that way? Even if the computers are totally different?
__________________

ChibChombo is offline  
Old 08-17-2006, 01:23 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Yea, you would make it a slave HD and it would just show up in my computer.

Assuming your running XP and its an EIDE Drive.
__________________

Ste is offline  
Old 08-17-2006, 01:24 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 104
Default

EIDE? And also, is there any "danger" on doing this?
ChibChombo is offline  
Old 08-17-2006, 01:33 PM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

No danger, EIDE is the type of drive as in PATA, parralel advanced techology attachment. Basically it means its attached by a 40 Pin ribbion cable.

You have to put the jumper on slave when you connect that harddrive to another computer unless its on a separate EIDE Channel in which it would be master.
Ste is offline  
Old 08-17-2006, 02:03 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

right just be sure his harddrive with the os on it is set to the Master and the other slave then you should be able to boot into windows and just access it as if it where another drive.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.