Please someone help me - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-12-2006, 06:40 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Send a message via AIM to speedster0011
Default Please someone help me

Wehn i built my computer i accidently put those tiny spacers to keep the motherboard away from the case, well i had a slight problem i didnt put those spacers and the computer would turn on and then go off. Now that i put the spacers, i plugged all the wires in the back. My monitor wont turn on, i even tried checking if my laser mouse turns on. Basically nothing in ther rear panel works. The front button wont power the computer on. I turn the computer on from the power supply switch. The frotn button light comes on but it wont function. Everything is on, i can hear the hard drive, the cd rom opens and closes, motherboard light is on. Could the motherboard be burned? Its a Intel d515gag motherboard(onboard video) somethin like that. I tried putting a graphic card i had on the motherboard and it still wouldnt turn the monitor on. Could it be that when the motherboard was contacting the case and grounding out, could it be the motherboard burned? Do i need a new one?
__________________

speedster0011 is offline  
Old 01-12-2006, 06:53 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

This is what you do first: Take everythng off that mobo except 1 stick of memory and the cpu and heat sinc. When powering the computer on, check the keyboard and watch the LED's and If all three blink once and the CPU fan is running and you get the POST beep that the bios has loaded you are in pretty good shape. If that is sucessful, let us know and we'll go from there. Note: since it has onboard video you won't have to worry about the mobo giving you a long beep indicating that the video card is not installed. Post the results.
__________________

__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 01-12-2006, 07:13 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Send a message via AIM to speedster0011
Default

3 lights blinking do you mean on the keyboard? or where? So i totally unplug the cd rom and everythign else? just leave the cpu and one stick of memory
speedster0011 is offline  
Old 01-12-2006, 08:16 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

yeah. its a diagnostic procedure to narrow things down. do as rico said and unfortunately if it doesn't give you any signs of life i would say the board is fried. just to make sure the board isn't still shorting remove it from the case, sit it on an anti static bag and try to power it on.
Nitestick is offline  
Old 01-12-2006, 09:36 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Send a message via AIM to speedster0011
Default

no sign of life, so i should remove it?
speedster0011 is offline  
Old 01-12-2006, 09:51 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 734
Send a message via AIM to iam_not_2fast4u
Default

i think you fried it
__________________

RIP Flanker: 07-31-2005 - 03-03-2006 09:17 AM
iam_not_2fast4u is offline  
Old 01-12-2006, 10:03 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 961
Default

If you didnt have any of the motherboard mounts on chances are it's fried. Not having it on the mounts makes a short circut. So you've tried just ram, cpu, keyboard and monitor connection right?
__________________
A+ certified.
I now am on the interweb:
www.thescurvyshack.com
Mr_Threepwood is offline  
Old 01-12-2006, 10:31 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Send a message via AIM to speedster0011
Default

yes thats what i did, no lights come on the keyboard. but when i turn the computer on with the hard drive and everything connected. It sounds right you can hear the hard drive and stuff. So only the mobo is fried? I hope nothings damaged ont eh cpu
speedster0011 is offline  
Old 01-13-2006, 05:21 AM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

you say you can hear the hdd? does it sound if the pc is booting?
Nitestick is offline  
Old 01-13-2006, 05:36 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 22
Send a message via AIM to speedster0011
Default

ypu sounds like the pc is booting
__________________

speedster0011 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.