Please help. My computer reboots when getting to loading XP screen. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-16-2006, 07:34 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Unhappy Please help. My computer reboots when getting to loading XP screen.

Hello everyone. I joined this forum in hope that someone can help me with my problem. I recently upgraded to a new AMD athlon 2.4 Ghz 64 bit processor. It is socket 939 so I also had to get a new motherboard. I bought a Chaintech Summit SNF4-2 socket 939 motherboard with the NVIDIA nForce 4 4X chipset.

After installing everthing, I turn on my pc and I get a blue screen after loading XP. So i reformat with xp pro and it works perfectly, I install my drivers, restet. XP loads up super fast. After that I install my sound drivers and reset it again. This time, it goes to load up xp and it just RESETS :OO. I have no idea why so I try again several times. I decide to put it in safe mode and that works fine, so does safemode with networking (thats how im posting this).

So what I have been doing is just repairing windows with the windows boot disk and It works again wonderfully for ONE restart. After that it just restarts everytime it gets to the windows loading screen. The processor runs around 32 C, so its not overheating. It also does this very strange thing where it stops detecting my Maxtor SATA HD so I open up my case, unplug the sata cord and put it back in and that seems to fix that.

This is all so strange to me and I have no idea why it would work for one restart after reformating and repairing window, and why does it work in safe mode??

Thanks so much for taking the time to read this and I really need help with this, I'm 17 yrs old so this is alot of money to me. (also my computer is my favorite thing ever ) So thanks so much for the help.
__________________

the7ak3 is offline  
Old 06-16-2006, 07:41 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Default

Oh yea, the AMD is the 4000+
__________________

the7ak3 is offline  
Old 06-17-2006, 10:25 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Default

anyone?
the7ak3 is offline  
Old 06-17-2006, 10:32 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default

return it and get a better brand motherboard.
brinks is offline  
Old 06-18-2006, 02:35 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Default

heh. i got it cause it was cheap. You think the motherboard is the problem tho?
the7ak3 is offline  
Old 06-18-2006, 05:26 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Default

If so, what motherboard should I get? Is lanparty a good motherboard?
the7ak3 is offline  
Old 06-18-2006, 08:51 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 5
Default

gigabyte dont waste your time and money go for a top of the range brand like Gigabyte or ASUS
HayWire916 is offline  
Old 06-18-2006, 09:38 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Default

thanks alot babe
the7ak3 is offline  
Old 06-20-2006, 09:34 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 4
Default Re: Please help. My computer reboots when getting to loading XP screen.

Quote:
Originally posted by the7ak3

This is all so strange to me and I have no idea why it would work for one restart after reformating and repairing window, and why does it work in safe mode??
you are experiencing (among other things) a driver conflict. it works in safe mode because the drivers aren't loaded.

is your sound on the motherboard or do you have a card? if it is a sound card, this sounds like the drivers aren't agreeing with your motherboard. add this to your hard drive issue, and i agree with the other poster that you got what you paid for in your new motherboard.
mtpollux is offline  
Old 06-20-2006, 12:27 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Default

Well thanks alot for the help. I have a sound card and an on board sound card. I am looking into getting this motherboard:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813128301

Do you think this will work?
__________________

the7ak3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.